Εμπλοκή από το Συμβούλιο της Επικρατείας προέκυψε στην απόφαση του Πάνου Σκουρλέτη να αναστείλει τις εργασίες της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές, καθώς με απόφασή του το ανώτατο δικαστήριο την έκρινε αβάσιμη. 

Σύμφωνα με την Καθημερινή. πρόκειται για απόφαση που έρχεται από το  Ε΄ Τμήμα του ανωτάτου δικαστηρίου, το οποίο είναι αρμόδιο για θέματα προστασίας περιβάλλοντος, εκδόθηκε για την υπόθεση των μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική.

Η απόφαση που φέρει αριθμό 3191 αφορούσε σε θέματα σχετικά με την υλοποίηση της επένδυσης και η σχετική υπόθεση δικάστηκε στις 3 Ιουνίου.

Ουσιαστικά, αν και δεν αναφέρεται άμεσα στην πρόσφατη απόφαση του αρμοδίου υπουργού Πάνου Σκουρλέτη για αναστολή των εργασιών της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές, εντούτοις την παγώνει καθώς αποφαίνεται ότι "είναι αβάσιμη η εγκυρότητα της ανάκλησης των τεχνικών μελετών του έργου" στην οποία προχώρησε το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Να σημειωθεί ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας με σειρά αποφάσεών του - και πρόσφατων- έχει ταχθεί υπέρ της επένδυσης και της εξόρρυξης χρυσού στην Χαλκιδική, κρίνοντας μεταξύ άλλων και τα περιβαλλοντικά θέματα.