current views are: 4

27 Αυγούστου 2015
Δημοσίευση14:22

Le Monde: Τελείωσαν οι αυταπάτες για τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ

Στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και στην προκήρυξη εκλογών για τις 20 Σεπτεμβρίου αναφέρεται η γαλλική εφημερίδα Le Monde. 

Δημοσίευση 14:22’
αρθρο-newpost

Στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και στην προκήρυξη εκλογών για τις 20 Σεπτεμβρίου αναφέρεται η γαλλική εφημερίδα Le Monde. 

Στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και στην προκήρυξη εκλογών για τις 20 Σεπτεμβρίου αναφέρεται η γαλλική εφημερίδα Le Monde

«Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ γυρίζουν από τις διακοπές πολύ πικραμένοι. Ο πολιτικός χρόνος έχει επιταχυνθεί στην Ελλάδα εδώ και 5 χρόνια, αλλά φέτος, μέσα σε 5 μήνες κυβέρνησης Τσίπρα οι Έλληνες έζησαν ένα θρίλερ» αναφέρει το δημοσίευμα και εξηγεί: 

Πέρασαν από τον φόβο του Grexit στην ευφορία για νίκη του Όχι στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου πριν να ξαναβρεθούν σε μια νύχτα μπροστά στην παράδοση, στις Βρυξέλλες μία εβδομάδα αργότερα. Ακολούθησε η υπογραφή ενός νέου μνημονίου με την Τρόικα που μισούν.

Σύμφωνα με τη Le Monde, ο Αλέξης Τσίπρας είναι μεγάλος τακτικιστής και «δεν άφησε τους Έλληνες να πάρουν ανάσα και επιτάχυνε ακόμη περισσότερο τον πολιτικό χρόνο ανακοινώνοντας πρόωρες εκλογές». 

«Ωστόσο, αν η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα είναι να πιάσει στον ύπνο τους πολιτικούς του αντιπάλους, οι οπαδοί του δεν δείχνουν να μπορούν πλέον να ακολουθήσουν και δείχνουν αποπροσανατολισμένοι από την υπογραφή του Μνημονίου το οποίο προβλέπει μια λίστα μέτρων λιτότητας και μεταρρυθμίσεων που βρίσκονται στους αντίποδες του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρει η εφημερίδα. 


σχετικα αρθρα