Αργήσαμε να πάρουμε τα μέτρα είπε στη Βουλή ο πρόεδρος του ΙΟΒΕ Γιάννης Στουρνάρας τονίζοντας ότι αυτή η καθυστέρηση θα μας στοιχίσει στη μείωση του έλλείμματος, «αργήσαμε έπρεπε να είχαν ληφθεί στην αρχή του έτους τα μέτρα, το Μνημόνιο έλεγε ότι έπρεπε να πάρουμε και άλλα μετρα εμείς καθυστερήσαμε γ'αυτό και το έλλειμα φέτος δεν θα πιάσει τον στόχο, θα είναι πιο πάνω σε σχέση με το στόχο».
Μιλώντας στην Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας  ο κ.Στουρνάρας κατηγόρησε υπουργούς για τη στάση που κρατούν απέναντι στο Μνημόνιο λέγοντας «Υπάρχει ελλειψη συναντίληψης  μεταξύ των υπουργών της κυβέρνησης, άλλοι υποστηρίζουν το μνημόνιο και άλλοι όχι, το πρόβλημα ειναι η έλλειψη πολιτικής συναινεσης καθώς κατά τη γνώμη μου δεν υπαρχει εναλλακτική λύση εκτος του Μνημονίου. Δυστυχώς αναπτύσσεται μια τοξική
δημαγωγική ρητορική κατά του μνημονίου».

Ο κ. Στουρνάρας τόνισε ακόμη οτι χρειαζόμαστε πιο γενναίες αποκρατικοποιήσεις και αξιοποίηση περιουσίας και στον αγροτικό τομέα. «Η απάντηση σε όσους με ρωτάνε είναι ναι θα ξεπουλήσουμε επιχειρήσεις φτηνά γιατί θα εξαγοράσουμε χρέος πιο φτηνά. Είναι ένα νομισμα με 2 οψεις. Χρειαζόμαστε αρση αντικινήτρων στην ανταγωνιστικότητα, πιο ευέλικτες συμβάσεις παραχώρησης σε μαρίνες λιμάνια, και εκτιμω οτι το υπολογιζόμενο οφελος θα φτάσει στο 17% του ΑΕΠ».