Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε «θαρραλέες επιλογές», δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό  iTélé, ο κ. Μοσκοβισί τόνισε πως «δεν θα κρίνω επί της ουσίας, όμως πιστεύω ότι οι Έλληνες ψηφοφόροι θα δώσουν μια πλειοψηφία ώστε να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις, ώστε να τηρηθούν οι δεσμεύσεις».

Ο επίτροπος σημείωσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «χρειαζόταν αναμφιβόλως εκλογές (...) επειδή έπρεπε να έχει μια πλειοψηφία που να συμφωνεί με τις επιλογές που έκανε, οι οποίες ήταν θαρραλέες αλλά όχι εκείνες για τις οποίες εξελέγη αρχικά» και πρόσθεσε: 

Δεν έχω αμφιβολία ότι οι Ελληνες ψηφοφόροι θα θελήσουν να επιβεβαιώσουν την ευρωπαϊκή δέσμευση της χώρας και την τήρηση του προγράμματος.

Αναφερόμενος στα «τεράστια βήματα» που έχει κάνει η Ελλάδα «από τον Ιούνιο-Ιούλιο», εκτίμησε ότι «έχει αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη» μεταξύ των ευρωπαϊκών θεσμών και της ελληνικής κυβέρνησης.

Όταν ρωτήθηκε για τις νέες διαπραγματεύσεις που θα γίνουν για το ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας άφησε να εννοηθεί ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει «τον Οκτώβριο με Νοέμβριο», επαναλαμβάνοντας όμως ότι «καμία χώρα-μέλος (της ΕΕ) δεν είναι έτοιμη να διαγράψει το ελληνικό χρέος». 

Μίλησε όμως για «τεχνικές λύσεις», κάνοντας λόγο για «την επιμήκυνση των ωριμάνσεων» και εξέφρασε την ελπίδα να συμμετάσχει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο «στο επόμενο πρόγραμμα».