current views are: 3

28 Αυγούστου 2015
Δημοσίευση07:06

Στη Λαϊκή Ενότητα ο Κώστας Δερμιτζάκης

Την ένταξή του στην Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη ανακοίνωσε ο βουλευτής Λασιθίου Κώστας Δερμιτζάκης.

Δημοσίευση 07:06’
αρθρο-newpost

Την ένταξή του στην Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη ανακοίνωσε ο βουλευτής Λασιθίου Κώστας Δερμιτζάκης.

Την ένταξή του στην Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη ανακοίνωσε ο βουλευτής Λασιθίου Κώστας Δερμιτζάκης.

Ο κ. Δερμιτζάκης με δήλωσή του στο iskra.gr τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πορευτεί με βάση το μνημόνιο που υπέγραψε, ενώ χαιρέτισε την σημαντική πρωτοβουλία, όπως είπε, του κ. Λαφαζάνη για τη δημιουργία της Λαϊκής Ενότητας. 

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Δερμιτζάκη

«Οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και κυρίως η επιλογή της ηγετικής κυβερνητικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ να συνταχθεί με ένα νέο επαχθέστατο μνημόνιο, που δεν δίνει καμία ελπίδα και προοπτική στον Ελληνικό λαό δεν μου αφήνει κανένα περιθώριο επιλογών εκτός από τη συνέχιση του αγώνα πάνω στις αξίες και τα ιδανικά που πάντα υπηρέτησα ενάντια στα μνημόνια της καταστροφής και της υποταγής.

Έχουμε χρέος να τηρήσουμε την εντολή που μας έδωσε ο λαός στις εκλογές, έχουμε χρέος να μην αφήσουμε να χαθεί το περήφανο αγωνιστικό ΟΧΙ του λαού μας στο δημοψήφισμα

Έχουμε χρέος να μην αφήσουμε να κυριαρχήσει ο φόβος, η απογοήτευση, το δόγμα που προσπαθούν να επιβάλλουν οι δανειστές και το ντόπιο πολιτικοοικονομικό κατεστημένο «δεν υπάρχει ζωή χωρίς μνημόνιο».

Στο Λασίθι, ένα νομό ξεχασμένο και τραυματισμένο βαριά από τα μνημόνια, η ανάγκη αυτής της αντίστασης είναι ακόμη μεγαλύτερη. Αντί για νοσοκομεία, πανεπιστημιακές σχολές, έργα υποδομών και αειφόρο ανάπτυξη, ετοιμάζονται να γεμίσουν τα βουνά μας με ανεμογεννήτριες και ηλιακά πάρκα. Έτσι θα επέλθει η καταστροφή του περιβάλλοντος και κάθε προοπτική για αγροτική και τουριστική ανάπτυξη.
Αυτό το μνημόνιο δεν στοχοποιεί τυχαία την αγροτική παραγωγή και τον τουρισμό. Είναι οι κύριοι πυλώνες που μπορεί να στηριχτεί η ανάπτυξη, να συνδεθούν μεταξύ τους, να αποκτήσει η χώρα διατροφική αυτάρκεια και αυτονομία. Θέλουν να σκοτώσουν κάθε προσπάθεια παραγωγικής ανασυγκρότησης.

Σ’ αυτό το μνημόνιο δεν είναι τυχαίο ότι υποθηκεύεται όλος ο δημόσιος πλούτος, λιμάνια, αεροδρόμια, μεταφορές, ενέργεια, ορυκτός πλούτος, υδρογονάνθρακες. Δεν θέλουν να ανακάμψει η πατρίδα μας. Αυτό το μνημόνιο παραχωρεί την εθνική ανεξαρτησία και τη λαϊκή κυριαρχία, καταρρακώνοντας το Κοινοβούλιο από την στιγμή κατά την οποία κανένα νομοσχέδιο δεν μπορεί να φέρει η Κυβέρνηση στη Βουλή αν δεν τελεί υπό την έγκριση των δανειστών. Πώς είναι δυνατόν να αποδεχτούμε την πλήρη υποταγή της χώρας μας;

Προσπαθούν να μας πείσουν πως την κρίσιμη ώρα δεν υπήρχε άλλη λύση. Το ζήτημα είναι πώς φτάσαμε ως εδώ. Γιατί δεν μπήκαν άμεσα οι τράπεζες σε δημόσιο έλεγχο; Γιατί υπογράφτηκε η συμφωνία γέφυρα τον Φεβρουάριο χωρίς να καλυφθούν οι ανάγκες της χώρας; Γιατί πληρώνονταν κανονικά οι δόσεις και τα τοκοχρεολύσια στεγνώνοντας οικονομικά τη χώρα; Γιατί φτάσαμε ως εδώ; Αυτά τα αμείλικτα ερωτήματα πρέπει να απαντηθούν.

Χρειάζεται μια άλλη πολιτική. Μια πολιτική που θα βάζει πάνω απ’ όλα τη Δημοκρατία, την Εθνική Κυριαρχία, την κοινωνική δικαιοσύνη, να δίνει προοπτική και να ανακουφίζει τα λαϊκά στρώματα, τους μικρομεσαίους, τη νεολαία.

Ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να εφαρμόσει μια τέτοια πολιτική, θα πορευτεί με βάση το μνημόνιο που υπέγραψε. Ένα μνημόνιο που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε χρεοκοπία και σε μεγαλύτερη οικονομική εξαθλίωση τον ελληνικό λαό επιδεινώνοντας την ανθρωπιστική κρίση.

Αυτές τις κρίσιμες ώρες που υπάρχει μια συντονισμένη προσπάθεια να μπει ο λαός στη γωνία η πολύ σημαντική πρωτοβουλία της δημιουργίας της Λαϊκής Ενότητας, ενός αντιμνημονιακού Πατριωτικού μετώπου δεν μπορεί να με αφήσει αδιάφορο. Συμμετέχω με ενθουσιασμό και στρατεύομαι σ’ αυτόν τον αγώνα που θα έχει συνέχεια. Δεν θα είναι μόνο για τις εκλογές.

Προσωπικά δεν με συγκινούν οι καρέκλες και τα αξιώματα. Πάνω απ’ όλα είναι για μένα να κάνω το χρέος μου με συνέπεια, για να μπορώ να κοιτάζω στα μάτια τον κόσμο και να αγωνίζομαι μαζί με τον λαό για τα δίκαιά του.

Το περήφανο ΟΧΙ του λαού μας δεν θα σβήσει από την Ιστορία. Αυτές οι κορυφαίες μεγαλειώδεις στιγμές ενός λαού όχι μόνο καταγράφονται στη συλλογική συνείδηση και μνήμη αλλά αποτελούν ιερή παρακαταθήκη.

Από εκεί αντλούμε δύναμη

Θα κρατήσουμε ζωντανό το ΟΧΙ

ΟΧΙ στην υποταγή

ΟΧΙ στα μνημόνια»


σχετικα αρθρα