current views are: 5

28 Αυγούστου 2015
Δημοσίευση15:04

Χαϊκάλης: Δεν έχω offshore στην Κύπρο – Έχω μια ευρωπαϊκή εταιρία και δεν είμαι μέτοχος

Ορισμένα κέντρα θέλουν να πλήξουν μέσω εμού τους ΑΝΕΛ και την προηγούμενη κυβέρνηση δήλωσε ο Παύλος Χαϊκάλης.

Δημοσίευση 15:04’
αρθρο-newpost

Ορισμένα κέντρα θέλουν να πλήξουν μέσω εμού τους ΑΝΕΛ και την προηγούμενη κυβέρνηση δήλωσε ο Παύλος Χαϊκάλης.

Ορισμένα κέντρα θέλουν να πλήξουν μέσω εμού τους ΑΝΕΛ και την προηγούμενη κυβέρνηση δήλωσε ο Παύλος Χαϊκάλης και έκανε λόγο για σοβαρές συκοφαντίες εναντιόν του προεκλογικά. 

Δεν είναι ο offshore εταιρεία γιατί η Κύπρος είναι χώρα της ΕΕ. Οι δημοσιογράφοι που αναφέρθηκαν στο θέμα δεν ξέρουν πως οι εταιρείες στην Κύπρο δεν είναι offshore καθώς είναι εντός της ΕΕ; Όταν έγινε η ερώτηση των βουλευτών της ΝΔ δεν έδωσα σημασία γιατί δεν πίστευα ότι με αφορούν. Από δημοσιογράφους έμαθα πως με «φωτογραφίζουν».

Ο συσχετισμός μου με εταιρεία της Κύπρου που θεωρείται offshore είναι τουλάχιστον συκοφαντικός. Εάν είχα εταιρεία στη Γερμανία, θα τολμούσε να πει έχω offshore; Κάποτε η Κύπρος είχε ειδικό φορολογικό καθεστώς αλλά από τις αρχές του 2003 άλλαξε αυτό καθώς από τότε η χώρα είναι μέλος της ΕΕ και υπάγεται στο Ευρωπαϊκό δίκαιο.

O πρώην υπουργός εξήγησε ότι «σκέφτηκα ένα τρόπο να αξιοποιήσω το καλλιτεχνικό μου κεφάλαιο και να προστατέψω τα πνευματικά μου δικαιώματα στην Κύπρο. Συνέταξα με την εταιρεία με νόμιμη σύμβαση, η οποία υπάρχει – δεν είμαι μέτοχος- για να συνεργαστώ με την εταιρεία Metrofilm, στις 8 Αυγούστου του 2008».

Ο κ. Χαϊκάλης επίσης σημείωσε ότι είχε συμφωνία με μία ευρωπαϊκή εταιρεία, που εξασφαλίζει συνεργασίες και προστατεύει καλλιτεχνικά δικαιώματα, λειτουργεί ως ατζέντης.

Είχα συνεργασία μέχρι το 2011. Το 2011 δεν πήγαιναν καλά τα πράγματα, και σταμάτησε η συνεργασία μου και τελείωσε εκεί η ιστορία. Όταν μπήκα στην πολιτική, με ενημέρωσαν πως δεν είχα συμμετοχή στην εταιρεία αλλά συνεργαζόμουν με την εταιρεία. Είχα συνεργασία μέσω μίας συμφωνίας εκπροσώπησης.

Όπως υπογραμμίζει ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, όλα αυτά τα στοιχεία που αποδεικνύουν τη συμφωνία, τον τρόπο που συνήφθη, τον τρόπο που λύθηκε η συνεργασία, αποδεικνύουν ότι η εταιρεία δεν συστάθηκε με σκοπό τη φοροδιαφυγή ή τη φοροαποφυγή.

Όλα τα τιμολόγια έχουν περάσει από έλεγχο. Άρα καταλαβαίνεται και επαναλαμβάνω ότι είμαι στόχος αποπροσανατόλισης της κοινής γνώμης, ότι δηλαδή ο Χαϊκάλης είναι διεφθαρμένος. Αυτή η εταιρεία δεν μου ανήκει, δεν είναι δική μου, δεν έχω καμία σχέση μαζί της.


σχετικα αρθρα