Ευθεία επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και την κυβερνητική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε από την πρώτη του προεκλογική ομιλία ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης από την Χαλκίδα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε ότι ο κ. Τσίπρας είπε ψέμματα στον ελληνικό λαό και είναι ανίκανος να κυβερνήσει, για αυτό το λόγο η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση τετραετίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε πει για σκίσιμο του μνημονίου, για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, για νέες θέσεις εργασίας, επτά μήνες μετά αποδεικνύεται πως όλα ήταν ψέματα, έφερε επώδυνη συμφωνία με τους δανειστές, μας γύρισε στην ύφεση και τα ελλείμματα και οδήγησε σε έκρηξη της ανεργίας, τόνισε.

Αναφερόμενος στη μετεκλογική του στρατηγική, ο κ. Μεϊμαράκης επεσήμανε πως το κόμμα θα επιδιώξει συνεργασίες και το δρόμο της συναίνεσης. «Επιλέγουμε το δρόμο της συνεννόησης, της μετριοπάθειας, της λογικής, που τόσο έχει λείψει», είπε χαρακτηριστικά.

Εξαπέλυσε παράλληλα επίθεση στον απερχόμενο πρωθυπουργό, λέγοντας πως «είχε πει ότι θα σκίσει το μνημόνιο. Όλα ήταν ψέμματα. Δυστυχώς για αυτόν, σήμερα οι συντάξεις άρχισαν να μειώνονται. (…) Εμείς λέμε στον κ. Τσίπρα: "20 ψηφίζουμε, στις 21 έρχεται ξανά το χαμόγελο στα χείλη των Ελλήνων"».

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του, ο κ. Μεϊμαράκης κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για «αλαζονεία και καθεστωτική νοοτροπία». Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, «δεν ήθελε καμία συνεννόηση, καμία σύσκεψη πολιτικών αρχηγών». 

Είπε εξάλλου πως στις εκλογές θα πρέπει να διασφαλιστεί η πολιτική σταθερότητα. «Στις 20 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να ψηφίσουμε για κυβέρνηση τετραετίας» επεσήμανε και συνέχισε πως «θα επιδιώξουμε συναινέσεις και συνεργασίες όλων των δημοκρατικών δυνάμεων που θέλουν να πάει η χώρα μπροστά». 

Ανακοίνωσε παράλληλα πως η ΝΔ «θα παρουσιάσει σύντομα ένα εθνικό πρόγραμμα για ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή, ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο, το οποίο θα τεθεί σε διαβούλευση». 

Επανέλαβε ότι θα προσπαθήσει να αναιρέσει την επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, ενώ κατηγόρησε τον απερχόμενο πρωθυπουργό ότι εξαπάτησε τους αγρότες. 

«Στόχος μας είναι να ελαφρύνουμε τη φορολογία,και να δώσουμε ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα στους ανθρώπους που είναι δίπλα μας» είπε. 

Στηλιτεύοντας τη διαπραγματευτική πολιτική του κ. Τσίπρα, ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε πως «εμείς του δώσαμε την εντολή να διαπραγματευτεί τον Γενάρη μέτρα κάτω του ενός δισ. και αυτός γύρισε με ένα μνημόνιο ύψους 90 δισ.»

«Τι πόνο είχε όταν έβαζε την υπογραφή του και καταδίκαζε τον ελληνικό λαό;» διερωτήθηκε ο κ. Μεϊμαράκης και συνέχισε:

Δεν ήξερε, μας είπε ότι είχε υποτιμήσει τις τράπεζες, μόνο ήξερε να μας βρίζει να μας αποκαλεί προδότες και γερμανοτσολιάδες όταν εμείς προωθούσαμε τα συμφέροντα της χώρας στην Ευρώπη. Τον συμπονώ, αλλά με εμάς οι διαπραγματεύσεις δεν θα κράταγαν τόσους μήνες, πηγαίναμε διαβασμένοι και όχι με τα πουκάμισα έξω.