Αβραμόπουλος: Η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει ακόμα συνδρομή για το μεταναστευτικό

Αβραμόπουλος: Η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει ακόμα συνδρομή για το μεταναστευτικό

Η Ελλάδα δεν ζήτησε ακόμα συνδρομή της Κομισιόν για τους πρόσφυγες τόνισε ο Επίτροπος Αρμόδιος για τη Μετανάστευση Δημήτρης Αβραμόπουλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη. 

Σύμφωνα με την απάντηση που δημοσιοποίησε ο ευρωβουλευτής, δεν έχει ζητηθεί  Ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, που θα μπορούσε - όπως αναφέρεται - να συνδράμει στην αντιμετώπιση της μαζικής εισροής προσφύγων στα ελληνικά νησιά. 

«Η ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας θα μπορούσε να συνδράμει στην αντιμετώπιση της μαζικής εισροής μεταναστών στα ελληνικά νησιά. Και θα μπορούσε να παρέχει επιχειρησιακή βοήθεια στις ελληνικές αρχές για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης», σημείωσαν στην απάντησή τους οι Επίτροποι Δημήτρης Αβραμόπουλος και Χρήστος Στυλιανίδης

Επίσης, οι Επίτροποι υπογραμμίζουν ότι η Κομισιόν έχει ενημερώσει ήδη από τις αρχές Ιουνίου τα κράτη-μέλη για την παροχή αυτού του είδους βοήθειας.

Τέλος, σύμφωνα με αυτά που προβλέπουν οι κανονισμοί  που διέπουν τη λειτουργία του μηχανισμού, για την ενεργοποίησή του είναι απαραίτητο να κατατεθεί αίτημα από τις αρχές του ενδιαφερόμενου κράτους-μέλους, χωρίς ωστόσο κάτι τέτοιο να έχει συμβεί μέχρι σήμερα.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο