Ο ελληνικός λαός θα εμπιστευτεί ξανά τον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ο απερχόμενος υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου Υγείας στο νέο υπηρεσιακό υπουργό, Αθανάσιο Δημόπουλο, παρουσία του απερχόμενου αναπληρωτή υπουργού, Ανδρέα Ξανθού και των γενικών γραμματέων, Σπύρου Κοκκινάκη και Γιάννη Μπασκόζου ο κ. Κουρουμπλής τόνισε: 

Είμαι βέβαιος ότι οι εξελίξεις που θα διαμορφωθούν το επόμενο 20ήμερο, θα δικαιώσουν αυτή την πρώτη προσπάθεια. Προσπάθεια η οποία αφορά ένα δημόσιο σύστημα Υγείας προσβάσιμο από όλους χωρίς διακρίσεις, με οργανωμένη την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, στο επίκεντρο της οποίας θα είναι η στρατηγική που έχει να κάνει με την πρόληψη, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να χτίσουμε ένα νέο σύστημα υγείας που θα εμπεδώνει το αίσθημα ασφάλειας του λαού μας.

Υποχρέωση μιας συντεταγμένης και σύγχρονης πολιτείας, σημείωσε ο απερχόμενος υπουργός , είναι να έχει ως προτεραιότητά της τον τομέα της Υγείας, σημειώνοντας ότι «ο άνθρωπος ο οποίος με διαδέχεται έχει πλήρη γνώση των αναγκών αυτού του χώρου, γνώση και επιστημονική αλλά και εμπειριών. Μπορώ να πω ότι αυτή η προσπάθεια αφήνεται σε πολύ καλά και δυνατά χέρια».

Ο νέος υπουργός Υγείας, Αθανάσιος Δημόπουλος, αφού ευχαρίστησε την απερχόμενη πολιτική ηγεσία «για την πολύ αναλυτική ενημέρωση και για τις προσπάθειες που έχουν καταβάλει στο υπουργείο όλη αυτήν τη χρονική περίοδο», τόνισε ότι θα προσπαθήσει να κινηθεί σε άξονες που καθόρισε η πρωθυπουργός, αναφέροντας ως παράδειγμα «να μη χάσουμε τα κονδύλια του ΕΣΠΑ που είναι σε εξέλιξη και να εφαρμοστούν οι προϋποθέσεις που έχει αναλάβει η Βουλή σε πρόσφατες ψηφοφορίες».

Ο κ. Δημόπουλος έθεσε και θέμα διαχρονικότητας της πολιτικής της Υγείας, σημειώνοντας ότι «πρέπει στο μέλλον να προχωρήσουμε σε μια στρατηγική η οποία δεν θα μεταβάλλεται πολύ εύκολα».