current views are: 5

29 Αυγούστου 2015
Δημοσίευση07:21

Τσίπρας: Ματώσαμε για να βοηθήσουμε τον λαό – Όποιος θέλει να πενθήσει ας το κάνει

Με ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα άνοιξαν σήμερα οι εργασίες της πανελλαδικής σύσκεψης του κόμματος.

Δημοσίευση 07:21’
αρθρο-newpost

Με ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα άνοιξαν σήμερα οι εργασίες της πανελλαδικής σύσκεψης του κόμματος.

«Παρά τις δυσκολίες θα καταφέρουμε να περάσουμε τον δύσκολο κάβο, για να υπερασπιστούμε τις μεγάλες αξίες, τους εργαζόμενους τους ανέργους», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ανοίγοντας τις εργασίες της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του κόμματος.

Ο κ. Τσίπρας με καταγγελτικό τόνο αναφέρθηκε στο παλιό και στους πολιτικούς του αντιπάλους, ενώ άφησε αιχμές για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αποχώρησαν και τον κ. Λαφαζάνη λέγοντας: 

«Θα μπορούσαμε να επιλέξουμε να δραπετεύσουμε από την αλήθεια να παραμείνουμε αμόλυντοι και άσπιλοι να υποκριθούμε ότι εκτός ευρώ μπορούμε να εγγυηθούμε το ίδιο επίπεδο ζωής για πολλούς. Αν δεν λερώναμε τα χέρια μας ποιος θα ξελάσπωνε το μέλλον. Όποιος θέλει να αποδράσει μπορεί, εμείς προχωρούμε μπροστά».

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι στην εκλογική μάχη θα κριθεί το δικαίωμα του λαού να συνεχίσει να αγωνίζεται και να ελπίζει. 

Με το βλέμμα ξανά στους αποχωρήσαντες, σημείωσε ότι «θα μπορούσαμε να παραμείνουμε αμόλυντοι και άσπιλοι, να υποκριθούμε ότι εκτός ευρωζώνης μπορούμε να εγγυηθούμε το ίδιο και καλύτερο επίπεδο για τους πολλούς, να παραδώσουμε τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού στη μανία του παλαιού πολιτικού καθεστώτος».

«Αν δεν λερώναμε τα δικά μας τα χέρια ποιος θα ξελάσπωνε το μέλλον;» διερωτήθηκε, για να σημειώσει ότι «είμαστε αντιμέτωποι με την πραγματικότητα και τις δικές μας αδυναμίες, προσπαθώντας να ανοίξουμε δρόμους, προχωρώντας μπροστά ακόμα και εκεί που δεν υπάρχουν».

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι δεν είναι εύκολες και δεδομένες οι μεταρρυθμίσεις και τα μεγάλα διλήμματα πολιτικής που έχουμε μπροστά μας. Τόνισε πως όμως στη δύσκολη αυτή μάχη «καταφέραμε να ανοίξουμε ρωγμές όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και στη συμφωνία». «Με τον Ευκλείδη τον Τσακαλώτο διαπραγματευόμασταν 17 ώρες για να σώσουμε τη δημόσια περιουσία», είπε χαρακτηριστικά.

 Απευθυνόμενος στο σώμα της σύσκεψης και σε όλα τα μέλη του κόμματος, τους κάλεσε να συστρατευτούν όλοι στη μάχη. «Όλοι μας πρέπει να πάρουμε θέση στη μάχη», επισήμανε.

 Το μεγάλο «Όχι» του δημοψηφίσματος, σημείωσε, «δεν πρέπει να το αφήσουμε ούτε στους νεκροθάφτες του, ούτε στους αυτοδιοριζόμενους αντιπροσώπους του». «Είναι», τόνισε, «το “Όχι” του λαού, της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που πήρε τα ρίσκα, που έδωσε τη μάχη μέχρι το τέλος. Αυτό το “Όχι” δεν τελείωσε με τις διαπραγματεύσεις και θα καθοδηγεί τη δράση μας για πολύ καιρό». «Με αυτό το “Όχι” θα βαδίζουμε το επόμενο διάστημα στις αποσκευές μας», σημείωσε.

Δείτε λεπτό προς λεπτό την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.

Live bloging*


σχετικα αρθρα