Breaking News

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Ισχυρός σεισμός στην Τουρκία

current views are: 2

29 Αυγούστου 2015
Δημοσίευση10:31

Δραγασάκης: Δεν ήταν ασύμβατο με την παραμονή στo ευρώ το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης

Την ανάγκη συμπαγούς κοινοβουλευτική πλειοψηφίας, που θα προέλθει από αυτοδύναμη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζει ο τέως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης με συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Δημοσίευση 10:31’
αρθρο-newpost

Την ανάγκη συμπαγούς κοινοβουλευτική πλειοψηφίας, που θα προέλθει από αυτοδύναμη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζει ο τέως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης με συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Την ανάγκη συμπαγούς κοινοβουλευτική πλειοψηφίας, που θα προέλθει από αυτοδύναμη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, διατύπωσε ο τέως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης με συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών.

«Το έργο της νέας κυβέρνησης θα είναι εξαιρετικά απαιτητικό και δύσκολο» σημειώνει, ενώ διευκρινίζει ότι «το μνημόνιο δεν εξαντλεί το κυβερνητικό μας πρόγραμμα, αποτελεί ένα μόνο μέρος του».  Όπως εξηγεί, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εξήγησε «ότι έπρεπε και μπορούσε να διαμορφωθεί ένα πρόγραμμα στο οποίο θα αποτυπωνόταν η δημοκρατικά εκφρασμένη βούληση του λαού και το οποίο θα σεβόταν το ευρωπαϊκό πλαίσιο.»

«Δεν ήταν ασύμβατο με την παραμονή στην ευρωζώνη το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» υποστηρίζει ο στενός συνεργάτης του κ. Τσίπρα. 

Στη βάση αυτή επετεύχθη ο συμβιβασμός της 20ής Φεβρουαρίου, ο οποίος όμως στη συνέχεια υπονομεύθηκε από τις δυνάμεις που δεν ήθελαν συμφωνία, αλλά ανατροπή της κυβέρνησης ή οικειοθελή έξοδο από το ευρώ, τόνισε ο κ. Δραγασάκης. 

Το πώς προετοιμάστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ για την ανάληψη κυβερνητικών ευθυνών αλλά και για μια μάχη που συντάραξε την Ευρώπη, το πώς εργάστηκαν τα όργανα του κόμματος και οι διάφορες συνιστώσες του από τις εκλογές του 2012 και μετά, όλα αυτά -όπως άλλωστε και το πώς έκανε τη διαπραγμάτευση- αποτελούν ένα κεφάλαιο το οποίο πρέπει να απαντηθεί με τρόπο ολοκληρωμένο, συλλογικό και υπεύθυνο. 

Σύμφωνα με τον Γιάννη Δραγασάκη, τα όποια λάθη ή παραλείψεις επηρέασαν μεν, αλλά δεν είναι αυτά που καθόρισαν το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές. «Αυτό κρίθηκε και κρίνεται στο πεδίο των συσχετισμών σε ευρωπαϊκή και παγκόσμια κλίμακα και από τις εγγενείς πολιτικές απαιτήσεις που έχει ένα εγχείρημα που φιλοδοξεί να ανοίξει έναν νέο δρόμο και να αλλάξει το κυρίαρχο υπόδειγμα στην Ελλάδα και την Ευρώπη» τόνισε. 

 


σχετικα αρθρα