Σε υψηλούς τόνους ήταν η κριτική που άσκησε ο απερχόμενος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον Παναγιώτη Λαφαζάνη. 

Κατά τη διάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ και αναφερόμενος στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ο κ. Τσίπρας επεσήμανε πως «το μεγάλο “όχι” δεν πρέπει να το αφήσουμε ούτε στους νεκροθάφτες του, ούτε στους αυτοδιοριζόμενους αντιπροσώπους του». 

«Είναι», τόνισε, «το "Όχι" του λαού, της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που πήρε τα ρίσκα, που έδωσε τη μάχη μέχρι το τέλος. Αυτό το "Όχι" δεν τελείωσε με τις διαπραγματεύσεις και θα καθοδηγεί τη δράση μας για πολύ καιρό. Με αυτό το "Όχι" θα βαδίζουμε το επόμενο διάστημα στις αποσκευές μας», σημείωσε.

Κλιμακώνοντας τα πυρά του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «το “όχι” δεν ήταν “ναι” στη δραχμή όπως ισχυρίζονται τώρα ορισμένοι πραγματοποιώντας απίστευτη λαθροχειρία, αφού κανένας τους τότε δεν τόλμησε να το ισχυριστεί. Αντίθετα εγώ ζήτησα το “όχι” για να φέρω καλύτερη συμφωνία από αυτή που μας πρότειναν... Αυτό το βαθύτερο περιεχόμενο του “όχι”, η πιο ειλικρινής έκφραση της αντίστασης του ελληνικού λαού, είναι ο πυρήνας του προγράμματός μας για τη νέα τετραετία. Με αυτό το “όχι” θα βαδίσουμε συντρόφισσες και σύντροφοι...».