Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά

Κατά την ομιλία της στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, η κ. Γεννηματά έδωσε το  σύνθημα της εκλογικής μάχης με τη φράση «Νέα αρχή για το ΠΑΣΟΚ- Η εποχή της λεηλασίας τελείωσε».

Η κ. Γεννηματά τόνισε ότι αυτή η φράση συνιστά «την απόφαση του ΠΑΣΟΚ να αντεπιτεθεί, να δικαιωθεί, να παρέμβει δυναμικά ξανά, να διεκδικήσει τη στήριξη, να έρθει ξανά σε επαφή με τους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες, τις εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνίδες που ψήφισαν και τίμησαν την παράταξη μας». 

«Η εποχή της λεηλασίας του ΠΑΣΟΚ και της απομόνωσης των δυνάμεών του τελείωσε οριστικά», είπε και πρόσθεσε ότι το κόμμα απαντά στη συκοφαντία της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ με μια νέα πορεία στο λαό, πόλη πόλη, χωριό χωριό, πόρτα πόρτα.

Από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής κάλεσε «όλα τα πρώην στελέχη και μέλη μας που για διάφορους λόγους δεν είναι σήμερα στις τάξεις μας, να γυρίσουν σπίτι τους, να ενώσουν τις δυνάμεις τους και πάλι με το ΠΑΣΟΚ. Χωρίς προσωπικές πολιτικές και σκοπιμότητες που θολώνουν την πορεία μας. Και να καλέσω επίσης σε συστράτευση όλα τα προοδευτικά στελέχη που δραστηριοποιούνται στα κινήματα, την αυτοδιοίκηση, τα συνδικάτα, στις κινήσεις των πολιτών».

«Ο "Αυτοδύναμος κ. Τσίπρας" και ο "Μεταρρυθμιστής κ. Μειμαράκης" είναι τα δύο σύντομα ανέκδοτα αυτών των εκλογών.Το ΠΑΣΟΚ ήταν χθες εδώ, είναι σήμερα εδώ, θα είναι και αύριο εδώ. Δεν δραπετεύει από την ευθύνη σαν τον κ. Τσίπρα» υποστήριξε, χαρακτηρίζοντας την επιδίωξη αυτοδυναμίας από τον ΣΥΡΙΖΑ ως νέα αυταπάτη.

Κλιμακώνοντας την κριτική προς το κυβερνών κόμμα και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανέφερε ότι είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. «Η Νέα Δημοκρατία με τα Ζάππεια και τις διπλές εκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ με το λαϊκισμό, τη δημαγωγία, τα ψέματα, το δημοψήφισμα και τις εκλογές», σημείωσε επισημαίνοντας: 

Δεν θα περάσει η νέα τακτική του κ. Τσίπρα. Από το μνημόνιο-αντιμνημόνιο καταφεύγει στο εγώ. Το εγώ του ηγέτη της ελληνικής Αριστεράς, το δοκιμάσαμε. Παρολιγο να μας οδηγήσει στην καταστροφή. Τώρα μας λέει "εμπρός για νέες περιπέτειες". Ο ελληνικός λαός δεν τον εμπιστεύεται πια. Λέει Όχι.

Με ιδιάιτερη έμφαση η κ. Γεννηματά υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ ως δύναμη ευθύνης, θα συμβάλλει μετά τις εκλογές, στον σχηματισμό μιας κυβέρνησης ευρείας προγραμματικής συνεργασίας όλων των δυνάμεων που στηρίζουν την παραμονή της χώρας στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη. «Θα πιέσουμε για να μη δραπετεύσει κανένας» δεσμεύτηκε.