Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Το μουστάκι του Βαγγέλη Μεϊμαράκη θέλει να…ξυρίσει ο ΣΥΡΙΖΑ εν όψει εκλογών. Έχει γίνει σαφές ότι νούμερο 1 στόχος της Κουμουνδούρου στην πορεία προς τις κάλπες είναι ο πρόεδρος της ΝΔ, ο μοναδικός που φαίνεται αυτήν την στιγμή να απειλή την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα.

Στον ΣΥΡΙΖΑ υπολογίζουν στην παρουσία Μεϊμαράκη, όχι γιατί αναγνωρίζουν το πολιτικό του μέγεθος, αλλά κυρίως ακριβώς επειδή θεωρείται ένας μεταβατικός αρχηγός, εκείνος θα προσπαθήσει να αποδείξει μέσω της εκλογικής αναμέτρησης πως όχι μόνο δεν είναι προσωρινός αλλά επιπλέον είναι ικανός και κατάλληλος να πετύχει την ανόρθωση της γαλάζιας παράταξης.

Ο Αλέξης Τσίπρας βλέποντας πως χειρίζεται την κατάσταση ο Μεϊμαράκης πιστεύει ότι θα επιδιώξει να πάρει την εκδίκησή του από τα υπόλοιπα στελέχη της ΝΔ εξασφαλίζοντας έστω και μία ψήφο παραπάνω σε σχέση με τον Αντώνη Σαμαρά. Και θεωρεί ότι βοηθούντος και του Νίκου Καραχάλιου που έχει τον επικοινωνιακό σχεδιασμό της Συγγρού ο Μεϊμαράκης θα κάνει προσωπική εκστρατεία εναντίον του πρώην πρωθυπουργού. 

Τα πρώτα δείγματα έχουν φανεί. Εκφράσεις του τύπου «την κοπανάει ο τύπος» ή «είναι και ψευτράκος» έχουν προκαλέσει εκνευρισμό στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο έχουν αποφασίσει να μην απαντούν με τον ίδιο τρόπο αλλά να στριμώξουν πολιτικά τον κ. Μεϊμαράκη θεωρώντας ότι δεν διαθέτει τα πολιτικά προσόντα. Ως εκ τούτου στην διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ο Τσίπρας θα τον προκαλεί να απαντήσει γιατί θα πρέπει ο ελληνικός λαός να προτιμήσει την Νέα Δημοκρατία, κι αν εκείνος ως πιθανός πρωθυπουργός σκοπεύει να καταργήσει σημαντικά νομοθετήματα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ: πχ της ανθρωπιστικής κρίσης, της επαναλειτουργίας της ΕΡΤ, του νόμου για τις 100 δόσεις, την κατάργηση του 5ευρου στα νοσοκομεία, την επαναπρόσληψη καθαριστριών και σχολικών φυλάκων. Θα τον ρωτήσει επίσης εάν επιθυμεί να απελευθερώσει τις απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα.

Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι αργά ή γρήγορα θα φανεί η ανεπάρκεια του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και ότι τελικά στον δρόμο για τις κάλπες ο πρόεδρος της ΝΔ θα μπορέσει να εκφράσει μόνο την αποκαλούμενη λαϊκή δεξιά…