Επίθεση στον Παναγιώτη Λαφαζάνη εξαπολύει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στη Realnews, ο οποίος κατηγορεί τον πρόεδρο της Λαϊκής Ενότητας πως «αποφάσισε να κηρύξει αριστερό εμφύλιο». Αιχμηρή ήταν η τοποθέτησή του για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας «αποφάσισε να κηρύξει αριστερό εμφύλιο. Έχει ανάγκη από έναν εμφύλιο πόλεμο. Σας διαβεβαιώνω όμως ότι αυτός ο εμφύλιος θα μείνει μονόπλευρος. Ποιος έριξε την κυβέρνηση δεν μπορεί να κρυφτεί. Όπως δεν μπορούν να κρυφτούν και τα αποτελέσματα της στάσης καθενός, ανεξάρτητα από τις προθέσεις του».

Στη συνέχεια, ο απερχόμενος πρωθυπουργός εξαπέλυσε βέλη κατά της Προέδρου της Βουλής, χαρακτηρίζοντας «θλιβερό», το «κατηγορώ» που εξαπέλυσε πρόσφατα η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά του κ. Τσίπρα. 

«Είμαι από αυτούς που δεν διστάζω να αναγνωρίσω τα λάθη μου. Αλλά για όσους το παραξηλώνουν στην κριτική τους για την επιλογή μου, ένα έχω να πω: Έχει η Ζωή γυρίσματα. Εξάλλου όπως είδατε, τις τελευταίες ημέρες των εντολών, η κυρία Κωνσταντοπούλου έτυχε απρόσμενης αναγνώρισης και φιλοφρονήσεων τόσο από τα δεξιά, όσο και από τα πολύ αριστερά. Δεν σας λέει τίποτε αυτό;», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας. 

Αναφερόμενος στον τέως υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη υπογράμμισε πως «έχει κάθε δικαίωμα να μου ασκεί κριτική. Όπως όλοι άλλωστε. Στο τέλος όμως, να ξέρετε ότι και οι κρίνοντες κρίνονται».

Εμφανίστηκε εξάλλου αισιόδοξος για την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ  στις εκλογές. «Θα κερδίσουμε και μάλιστα καθαρά» σημείωσε και συνέχισε: 

Η πλειοψηφία του λαού μας ζητεί τομές και σταθερότητα, Γι΄αυτό και θα μας δώσει την ευκαιρία να κυβερνήσουμε σε βάθος τετραετίας, δίνοντας καθαρή εντολή αυτοδυναμίας στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο μόνος που μπορεί να εγγυηθεί την σταθερότητα.

Σε περίπτωση επικράτησης, δηλώνει πως θα συγκροτήσει κυβέρνηση από μηδενική βάση και σημειώνει πως το σχέδιο του θα περιλαμβάνει «λιγότερα συνθήματα, λιγότερα παράθυρα, λιγότερη επικοινωνία και πιο πολλή δουλειά». 

«Μια κυβέρνηση που να αντέχει στα δύσκολα και να είναι συμπαγής στις μάχες κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής, στις μάχες για την αναγκαία μεταρρύθμιση του κράτους. Και φυσικά μια κυβέρνηση που να συγκεντρώνει ο,τι καλύτερο έχει αυτή τη στιγμή η χώρα που είναι έτοιμο να στρατευτεί στην υπόθεση της μεγάλης αλλαγής. Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να συγκροτηθεί από μηδενική βάση. Με κριτήρια που να αντιστοιχούν στις νέες απαιτήσεις. Χωρίς να τηρείται κάποιου είδους επετηρίδα, αλλά και χωρίς να αποκλείονται υπουργοί που υπήρξαν σταθεροί, σοβαροί και αποτελεσματικοί στην προηγούμενη θητεία τους», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.