Ο Αλέξης Μητρόπουλος δεν θα συμπεριλαμβάνεται στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το Mega, με τον Αλέξη Τσίπρα να αποφασίζει να τον αφήσει οριστικά εκτός λίστας, καθώς φαίνεται πως το αίτημα του εισαγγελέα για άρση της ασυλίας του Αλέξη Μητρόπουλου σχετικά με την υπόθεση φοροδιαφυγής, προσμέτρησε αρνητικά για τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Mετά το ρεπορτάζ του Mega, ο γνωστός εργατολόγος και μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της Βουλής, έκανε παρέμβαση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού:

«Επειδή με διασύρατε θέλω να με ακούσετε! Με ευτελίσατε. Σκόπιμα αποσιωπήσατε την αλήθεια. Η γνωμοδότηση αποφαίνεται ότι η υπόθεση αυτή είναι παραγεγραμμένη από το 2010. Δεν ξέρω τι απονενοημένη κίνηση θα κάνω. Η υπόθεση 3792 του διοικητικού εφετείου κρίνει παράνομο το πρόστιμο των (και δεν έχει δημοσιευτεί ακόμα) που επαναπατρίστηκε νομίμως με το νόμο Αλογοσκούφη. Να μου ζητήσετε συγγνώμη γιατί με διασύρατε στο πανελλήνιο! Παρακαλώ πολύ αμέσως να πείτε συγγνώμη στο κοινό σας!»

«Εγώ μέχρι αύριο θα έχω αυτοκτονήσει με την αθλιότητα που μου κάνατε σήμερα! Γιατί το κάνατε σε βάρος μου; Σε βάρος ενός τίμιου πολίτη; Αποσιωπήσατε τα σωστά έγγραφα!» κατέληξε.