current views are: 6

30 Αυγούστου 2015
Δημοσίευση07:23

Μητρόπουλος: Κυβερνητικό στέλεχος ζήτησε από τον οικονομικό εισαγγελέα την άρση της ασυλίας μου

Σε μία καταγγελία για τη φορολογική υπόθεσή του και την τροπή που πήρε, προχώρησε ο Αλέξης Μητρόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ. 

Δημοσίευση 07:23’
αρθρο-newpost

Σε μία καταγγελία για τη φορολογική υπόθεσή του και την τροπή που πήρε, προχώρησε ο Αλέξης Μητρόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ. 

Σε μία καταγγελία για τη φορολογική υπόθεσή του και την τροπή που πήρε, προχώρησε ο Αλέξης Μητρόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ.

«Καλώ τον κ. Τσίπρα να ζητήσει από τον κ. Νικολούδη (σ.σ. τον υπουργό Επικρατείας αρμόδιο για τη Διαφθορά)  ποιο κυβερνητικό στέλεχος ζήτησε από τον κ. οικονομικό εισαγγελέα να αιτηθεί άρση της ασυλίας μου παραμονή της προκήρυξης των εκλογών, για μία υπόθεση που έχει παραγραφεί και έχει φορολογηθεί κανονικά και που έχει εξεταστεί στην επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής από το 2013» είπε χαρακτηριστικά.

 «Ο κ. Τσίπρας με τίμησε, και δεν διανοούμαι να αποφασίσει τον πρώτο βουλευτή της περιφέρειας και τον δημοφιλέστερο σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις να τον θέσει εκτός ψηφοδελτίων» σημείωσε ακόμα. 

«Είναι υπόθεση του 1999 που εκκρεμούσε εδώ και αρκετό καιρό» είπε ο κ. Μητρόπουλος χαρακτηριστικά και συνέχισε:

Θεωρώ πως είναι σχέδιο σπίλωσης και θα κάνω αύριο συνέντευξη Τύπου που θα απαντήσω σε όλους τους σκευωρούς. Αφορά δικηγορική αμοιβή που την εισέπραξαν συνεργάτες μου. Εγώ απλώς ανέλαβα να επαναπατρίσω το ποσό αυτό με τον νόμο Αλογοσκούφη και να το αποδώσω στους συνεργάτες μου. Το Νομικό Συμβούλιο έπειτα από ερώτημα της κ. Κατερίνας Σαββαΐδου απεφάνθη πως είναι νόμιμο το ποσό, και τα εφετεία στα οποία απευθύνθηκα αποφάσισαν ότι παραγράφηκε.

Ο τέως αντιπρόεδρος της Βουλής θα μιλήσει για το θέμα και σήμερα στην Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος, ενώ τη Δευτέρα, στις 11 το πρωί, στη Βουλή, παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου, θα αναφερθεί εκ νέου στο ζήτημα.

«Δεν προδίδω τους φίλους μου, αλλά είμαι σκληρός όταν προσπαθούν να με σπιλώσουν, είπε ο Αλέξης Μητρόπουλος, με αφορμή τις πληροφορίες ότι θα μείνει εκτός ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την επίμαχη υπόθεση.

 

Κατά τα άλλα ο απερχόμενος αντιπρόεδρος της Βουλής άφησε αιχμές για την τακτική της κυβέρνησης αλλά και για την ομάδα διαπραγμάτευσης:

Από τη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη την οποία είχα καταγγείλει, και τότε που αρνήθηκα στο πρώτο κυβερνητικό σχήμα, και όταν αρνήθηκα να μπω στον ανασχηματισμό, θεώρησα ότι στηρίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρο, κριτικά έκανα το καθήκον μου. Και θεώρησα πως ως ο πολυγραφότερος κριτικός του μνημονίου σε θέματα ασφαλιστικού γνώριζα τα κείμενα των δανειστών και το ύφος τους, εν αντιθέσει με τους διαπραγματευτές της κυβέρνησης, είχα δημιουργήσει μία θεωρητική θέση επ αυτού. Και στα πρόσωπα και στη δυναμική έπασχε η διαπραγματευτική ομάδα της κυβέρνησης.

Έκανε λόγο εξάλλου για σχέδιο σπίλωσης εναντίον του:

Έλεγα τις απόψεις μου και γραπτά και προφορικά, αλλά και μπορώ να κάνω την κριτική μου. Πιστεύω ότι κάποιες φράσεις μου ενδεχομένως να ενόχλησαν τους συντρόφους μου. Άλλο να ακούω κριτική, άλλο να υπάρχει ένα σχέδιο σπίλωσης εναντίον μου.

«Εγώ υποστήριξα την άποψη ότι παρά το ότι ηττηθήκαμε, παρά το ότι στην αριστερά ανατέθηκε το χειρότερο σχέδιο των τελευταίων δεκαετιών, μπορούμε να παλέψουμε. Το μνημόνιο έχει αρκετά κομμάτια, όπως το ασφαλιστικό που πρέπει να ανατραπούν και πρέπει να δώσουμε μάχη» είπε στη συνέχεια.

Δικαιολογώντας την απόφασή του να ψηφίσει «παρών», υποστήριξε ότι «μπορούμε να διαπραγματευτούμε τα σκληρότερα πακέτα μέτρων του μνημονίου με καλύτερη διαπραγματευτική ομάδα ομάδα. Το νέο ασφαλιστικό θα οδηγήσει σε κατάρρευση τις συντάξεις. Η καρδιά μου πήγαινε στο όχι, αλλά η καρδιά μου με οδήγησε σε αυτή τη μεσοβέζικη θέση, λόγω του σεβασμού που τρέφω στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα».

Στάθηκε εξάλλου στις πληροφορίες που τον θέλουν εκτός ψηφοδελτίων ΣΥΡΙΖΑ στις προσεχείς εκλογές:

Ο κ. Τσίπρας με τίμησε, και δεν διανοούμαι να αποφασίσει τον πρώτο βουλευτή της περιφέρειας και τον δημοφιλέστερο σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις να τον θέσει εκτός ψηφοδελτίων. 


σχετικα αρθρα