Τα «ξίφη» τους διασταύρωσαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ενόψει των εκλογών.

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος, αναφέρθηκε αρχικά στην υπόθεση του Αλέξη Μητρόπουλου, λέγοντας πως «θα δώσει εξηγήσεις εκεί που πρέπει».

Ταυτόχρονα σημείωσε πως απέναντι στους συμπατριώτες μου, στους ψηφοφόρους μου δεν αναλαμβάνω την ευθύνη απομόνωσης της χώρας, αναφερόμενος σε αιχμές Λαφαζάνη».

«Δεν είπαμε ψέματα» τόνισε ο κ. Βαρεμένος και πρόσθεσε:

Εδώ που είμαστε, ο ελληνικός λαός θα κρίνει τη δεδομένη τη συμφωνία, που δεν είναι ακόμα ένα μνημόνιο  - μας δίνει τη δυνατότητα να βγούμε από το τούνελ- και επίσης θα κρίνει το ποιος θα διαπραγματευτεί τη ρύθμιση βιωσιμότητας του χρέους. Επίσης θα τοποθετηθεί για τις αλλαγές που θα έπρεπε να γίνουν από την ίδρυση του ελληνικού κράτους και που εμείς θεωρούμε πως τα υπόλοιπα κόμματα δεν μπορούν να τα εφαρμόσουν, γιατί ήταν μέρος του προβλήματος

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης εκτίμησε πως ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λάθος προκηρύσσοντας πρόωρες εκλογές. «Λέμε έχοντας ως στόχο την πρώτη θέση, πως η χώρα έχει ανάγκη από συνεργασίες. Μετά τη ζημιά του τελευταίου επταμήνου, η χώρα έχει να διανύσει μεγάλο δρόμο» είπε χαρακτηριστικά.

«Ακόμα και αυτοδυναμία να είχαμε, έχοντας υπόψη τα διδάγματα των τελευταίων πέντε ετών θα πρέπει να απευθυνθούμε σε όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου, ακόμα και στον ΣΥΡΙΖΑ» συνέχισε.

Από πλευράς ΠΑΣΟΚ, ο Ανδρέας Λοβέρδος εκτίμησε πως το κόμμα θα έχει καλύτερο ποσοστό σε σχέση με τις εκλογές του Ιανουαρίου. «Εμείς έχουμε πει πως οι συνεργασίες είναι μονόδρομος. Είναι ο καλύτερος τρόπος να προχωρήσει η χώρα.  (…) Από αυτές τις εκλογές πρέπει να περιμένουμε να εκφραστεί το 75-80% του λαού που περιμένουν από τα κόμματα κοινή προσπάθεια» είπε και πρόσθεσε:

Πρέπει να λέμε πως οι συνεργασίες και εφικτές είναι και αναγκαίες. Και εάν επιτευχθούν μέχρι τα Χριστούγεννα, η οικονομία θα ανεβαίνει. Χάσαμε πολλά τους τελευταίους μήνες, χάσαμε το 2,5-3% της ανάπτυξης, μπήκαμε στην ύφεση. Το ομολογεί και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος από τους Ανεξάρτητους Έλληνες αναφέρθηκε στο ζήτημα που έχει προκύψει με τον Παύλο Χαϊκάλη, λέγοντας πως «δεν έχει κλείσει. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ θα το κλείσει με τον καλύτερο τρόπο. Δεν αισθάνομαι την ανάγκη να απολογηθώ σε κανέναν και βλέπω στα μάτια τους ψηφοφόρους μας».

Κατά την τοποθέτησή του στάθηκε στα θέματα διαπλοκής. «Έξι υποθέσεις είναι έτοιμες να σκάσουν. Η παρένθεση Τσίπρα – Καμμένου είχε δρομολογηθεί με συγκεκριμένο σχέδιο από την πρώτη στιγμή που έγινε και με συγκεκριμένους εκβιασμούς» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο Γιώργος Αμυράς από το Ποτάμι, τόνισε ότι κανείς δεν μπορεί να βγάλει μόνος του τη χώρα από το αδιέξοδο. «Χρειάζονται συνεργασίες για να αλλάξουμε το άρχηστο κράτος,  να πατάξουμε τη διαφθορά. Εάν βρούμε τις συναινέσεις,  θα βρει προκοπή ο τόπος. Να σχηματίσουμε μία κυβέρνηση με 20 αποφασισμένους τύπους ώστε να προχωρήσει η χώρα. Η εμπιστοσύνη των πολιτών, θα κερδηθεί μόνο εάν οι πολίτες θα δουν τους πολιτικούς να συνεργάζονται».

Έκανε λόγο για δείγματα διαπλοκής και από την απερχόμενη κυβέρνηση. «Πώς γίνεται να αποφασίζει ένας υπουργός για την αδειοδότηση των καναλιών, πως γίνεται με μία απόφαση να κλείνουν ολόκληρες επιχειρήσεις όπως έγινε στην περίπτωση του κ. Σκουρλέτη με τις Σκουριές;» διερωτήθηκε.