Ολοκληρώνονται απόψε με έγκριση μέσω ψηφοφορίας των βασικών σημείων του προγράμματος του κόμματος, οι εργασίες της πανελλαδικής συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με στελέχη κοντά στον Αλ. Τσίπρα, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι «στοχευμένο, συνεκτικό και απολύτως υλοποιήσιμο», ωστόσο ανοιχτό παραμένει ακόμη ποια στελέχη θα χρεωθούν κάθε κεφάλαιο.

Την ίδια ώρα οι προθέσεις της ηγεσίας αποτυπώνονται στο κυβερνητικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο δόθηκε στη δημοσίοτητα σήμερα. το σχέδιο του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, με το οποίο ζητάει ισχυρή εντολή στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου εστιάζει κυρίως στην εξομάλυνση των συνεπειών του μνημονίου αλλά και στα ανοιχτά μέτωπα της συμφωνίας, τα οποία μπορεί να διαπραγματευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τη διάρκεια πάντως της χθεσινής ημέρας το στέλεχος των 53+ Π. Λάμπρου έθεσε όρια λέγοντας ότι «δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε σε πρόγραμμα από το οποίο θα απουσιάζει σχέδιο απεμπλοκής από το μνημόνιο».

Ο χρόνος είναι ελάχιστος, τα εμπόδια μεγάλα, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι, όλοι μαζί, να οργανώσουμε τον αγώνα για ένα νικηφόρο αποτέλεσμα, για μια αυτοδύναμη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Να αποκλείσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετέχει στη συγκρότηση κυβέρνησης με κόμματα που το πρόγραμμά τους είναι ασύμβατο με το δικό του πρόγραμμα

αναφέρει εκ νέου σήμερα η Πρωτοβουλία μελών προερχόμενη από τους 53+ σε κείμενο παρέμβασή που κατατέθηκε κατά τη διάρκεια της Πανελλαδικής Σύσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο κείμενο ασκείται έντονη κριτική για τις κομματικές διαδικασίες που ακολουθήθηκαν ενώ τα μέλη θέτουν θέμα συνεδρίου γιατί τα «ζητήματα που έχουν συσσωρευθεί στο σώμα του κόμματος επιβάλλουν τη διεξαγωγή τακτικού συνεδρίου, με άνεση χρόνου, αμέσως μετά τις εκλογές. Ένα συνέδριο αναστοχασμού και στρατηγικού επαναπροσδιορισμού. Ο λόγος και οι αποφάσεις ανήκουν στο κόμμα και τα μέλη του».