Απάντηση στις καταγγελίες του Αλέξη Μητρόπουλου έδωσε ο Χρήστος Σπίρτζης από το βήμα της Πανελλαδικής συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικότερα ο κ. Σπίρτζης τόνισε πως: 

Επειδή ακούστηκε το όνομά μου θέλω να δηλώσω ότι ποτέ στην πορεία μου δεν δίστασα να συγκρουστώ επάνω στο τραπέζι όσο και δημόσια με συγκεκριμένα συμφέροντα, με ΜΜΕ, με ανθρώπους που σπεκουλάριζαν τον ΣΥΡΙΖΑ και τους συντρόφους μας. 

Με την υπόθεση του συντρόφου μου δεν έχω καμία εμπλοκή ούτε και γνώση της υπόθεσης. Δήλωσα στον Πρόεδρο πως είμαι διαθέσιμος για οποιαδήποτε περιφέρεια, οποιαδήποτε θέση ακόμη και μη εκλόγιμη. Δεν είμαι εδώ για καμία βουλευτική ή υπουργική θέση. 

«Τέλος, όσοι προερχόμαστε από τον σοσιαλιστικό χώρο, όσοι έχουμε ζήσει πώς ένα λαϊκό ριζοσπαστικό προοδευτικό κίνημα μεταλλάσσεται σε συστημικό κόμμα, σε κόμμα φιλελεύθερης κατεύθυνσης έχουμε διπλό χρέος: το πρώτο είναι να υπηρετήσουμε και να διασφαλίσουμε μια προοδευτική ριζοσπαστική πολιτική που δεν θα ξεφτίσει και το δεύτερο, να μην αφήσουμε ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ΠΑΣΟΚ».

 «Για να μπορέσουμε», είπε, να προχωρήσουμε όλοι μαζί διασφαλίζοντας το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ, του προοδευτικού χώρου». Υπογράμμισε, κλείνοντας, ότι «η νικηφόρα πορεία σε αυτές τις εκλογές, το ‘όλοι μαζί' πρέπει να το πιστέψουμε, είναι ευθύνη μας και καλό μας αγώνα».

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Αλέξης Μητρόπουλος, είχε δείξει τον κ. Σπίρτζη ως τον υπεύθυνο για την παρέμβαση στον οικονομικό εισαγγελέα ώστε να προχωρήσει σε άρση της ασυλίας του.

Όπως χαρακτηριστικά κατήγγειλε «κάποια κανάλια ποντάρουν πως θα μπει ο Σπίρτζης επικεφαλής στην περιφέρεια Αττικής, πάνω από τον ηρωϊκό Πάντζα, και τον Αθανασίου, και πάνω απ' όλους μας». 

«Άρχισε πόλεμος σπίλωσης άνευ προηγούμενου εις βάρος μου, τα αποκάλυψα αυτά και στον Αλέξη Τσίπρα και στον Αλέκο Φλαμπουράρη» αποκάλυψε επίσης.

Ο κ. Μητρόπουλος ανέφερε ακόμη, μεταξύ άλλων, για το θέμα της «σπίλωσής» του ότι δεν υπάρχει φορολογική εκκρεμότητα, ότι τα έχει πει όλα στα κανάλια, ότι «ο σύντροφος πρόεδρος έχει όλον τον φάκελο»