«Παρά την απογοήτευση πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η μάχη είναι να μπορέσουμε να εμπνεύσουμε τον κόσμο» τόνισε από το βήμα της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέκος Φλαμπουράρης

Ο κ. Φλαμπουράρης είπε ότι δεν υπήρχε εναλλακτική λύση από τη συμφωνία που έγινε μετά από επίπονες διαπραγματεύσεις και πως παρότι αυτή είναι έξω από τις προγραμματικές δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, «εμείς μαζί με την κοινωνία μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που δίνει αυτή η συμφωνία, ώστε να βελτιώνουμε καθημερινά τις συνθήκες στις οποίες ζουν τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα».

Είπε ακόμη πως όποια κριτική κι αν γίνεται δεν πρέπει να μην λαμβάνει υπόψη της τις συνθήκες και το γεγονός ότι για πρώτη φορά στην Ελλάδα και την Ευρώπη με την ψήφο του λαού αναδείχτηκε αριστερή κυβέρνηση και μάλιστα ριζοσπαστική. Σημείωσε επίσης ότι δεν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας με δυνάμεις «με νεοφιλελεύθερα προγράμματα, που οδήγησαν τη χώρα σε αυτήν την καταστροφή».

Ανέφερε επίσης ότι «επιδιώκουμε να τους έχουμε πάλι μαζί μας τους συντρόφους που αποχώρησαν ή στέκονται κριτικά» και πως «άρα, η πολεμική, ο ‘εμφύλιος' δεν έχει καμία σχέση μ' εμάς». «Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι στην επίθεση που δεχόμαστε, να αμυνθούμε».