Ότι δεν αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά αν δεν είναι στις λίστες θα δει τι θα κάνει ξεκαθάρισε ο Αλέξης Μητρόπουλος στην συνέντευξη Τύπου πετώντας έτσι το... γάντι στον Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Μητρόπουλος παρέθεσε στοιχεία στους δημοσιογράφους με ημερομηνίες και δικαστικές αποφάσεις για την φορολογική υπόθεση, ενώ άφησε αιχμές για τον Αλέξη Τσίπρα και έκανε λόγο για στοχοποίησή του μέσω κατασκευασμένης σκευωρίας εναντίον του.

Ερωτηθείς για την υποψηφιότητά του στον ΣΥΡΙΖΑ διευκρίνισε ότι «Θεωρώ ότι δεν έχει ο Τσίπρας καμία ηθικη βάση να αποκλείσει τον πρώτο σε ψήφους στην Περιφέρεια Αττικής. Αυτά που είπα είναι παιδική χαρά σε σχέση με όσα γράφουν στην επιστολή τους οι 53. Αν η ηγεσία με αιτιάται για ιδεολογικά να μου το πει ο Τσίπρας. Η προσωπική σπίλωση είναι άλλο πράγμα. Δεν έχει δικαίωμα να μην με βάλει στο ψηφοδέλτιο».

Σχετικά με την φορολογική υπόθεση:

Δεν εισέπραξα εγώ το ποσό αλλά δυο δικηγόροι του γραφείου μου. Εγώ μεσολάβησα για να επαναπατρίσω τα χρήματα, είπε ο κ. Μητρόπουλος και πρόσθεσε: Θλίβομαι, είπε που μια ημέρα πριν κλείσει η Βουλή, επισπεύσθηκε η διαδικασία. Η άρση ασυλίας αφορά χαλκευμένο πόρισμα.

Επέμεινε ακόμα ότι συνομίλησε με τον Παναγιώτη Νικολούδη, ωστόσο σημείωσε ότι δεν το εγκαλεί και τον θεωρεί πολύ έντιμο.

Σχετικά με τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Μητρόπουλος τόνισε: 

Υπάρχει μια προσπάθεια απαξίωσής μου. Δεν θα αφήσω ούτε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είτε κάποιον σύντροφο μέσα από αυτή την σκευωρία να σπιλωθεί το όνομά μου. Μη με ρωτήσετε ποιοί θέλουν να με σπιλώσουν, όμως.

Σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Βούτση, σημείωσε ότι ούτε η τοποθέτηση αυτή του αρκεί.

Δεν εκλιπαρώ θέση στα ψηφοδέλτια. Γελάστηκαν κάποιοι αν νομίζουν ότι θα κάνω κάτι τέτοιο, είπε ο κ. Μητρόπουλος, και ισχυρίστηκε ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει στα χέρια του δημοσκοπήσεις που βγάζουν τον ίδιο πρώτο σε δημοφιλία. Δεν αποχωρώ απο τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Μητρόπουλος ζήτησε συγγνώμμη αν στενοχώρησε κάποιους με το ξέσπασμά του στην τηλεόραση με τα περί αυτοκτονίας.