Την άποψη ότι θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα στη ΝΔ, εξέφρασε ο πρώην υπουργός του κόμματος Πάνος Παναγιωτόπουλος. 

Όπως είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και στην εκπομπή Ακραίως με τον Τάκη Χατζή και τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, «οι ακρότητες πρέπει να πάνε στην άκρη» ενώ πρόσθεσε πως «η ΝΔ βρίσκεται σε έναν καλό δρόμο». 

Τόνισε πως «η προσπάθεια του Βαγγέλη Μεϊμαράκη να επαναπροσδιορίσει ιδεολογικό στίγμα ΝΔ με αναφορά στις αρχές του Κωνσταντίνου Καραμανλή είναι ουσιαστική». 

Ασκώντας κριτική είπε πως «αυτό που τρόμαξε τον κόσμο ήταν ότι από κάποιες πλευρές αναγορεύτηκε το μνημόνιο σε ιερή αγελάδα της φυλής». 

«Το μνημόνιο είναι το απαραίτητο κακό φάρμακο που έπρεπε να πιουμε αν και έχει κακές παρενέργειες. Η ΝΔ έχει διδαχθεί πολλά από τα λάθη της αλλά έχει πετύχει και πολλά. Η ΝΔ πρέπει να είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές», υπογράμμισε. 


Ο κ. Παναγιωτόπουλος κατέληξε πως η πολιτική της ΝΔ θα πρέπει να έχει δύο άξονες: τη μείωση των δαπανών του κράτους και ταυτόχρονα τη μείωση φορολογίας.