current views are: 3

31 Αυγούστου 2015
Δημοσίευση10:17

Το προσωπικό στοίχημα Τσίπρα – Μεϊμαράκη για τις εκλογές

Το ντέρμπι το οποίο δίνουν όλες οι δημοσκοπήσεις μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, μετατρέπει την εκλογική μάχη σε προσωπικό αγώνα των Τσίπρα-Μεϊμαράκη. 

 

Δημοσίευση 10:17’
αρθρο-newpost

Το ντέρμπι το οποίο δίνουν όλες οι δημοσκοπήσεις μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, μετατρέπει την εκλογική μάχη σε προσωπικό αγώνα των Τσίπρα-Μεϊμαράκη. 

 

Το ντέρμπι το οποίο δίνουν όλες οι δημοσκοπήσεις μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, μετατρέπει την εκλογική μάχη σε προσωπικό αγώνα των Τσίπρα-Μεϊμαράκη. 

Με το δίπολο μνημόνιο-αντιμνημόνιο να έχει καταρρεύσει, τα δύο μεγάλα κόμματα ψάχνουν το «αφήγημα» εκείνο που θα κερδίσει τους ψηφοφόρους. 

Η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τις εκλογές του Ιανουαρίου δείχνει να είναι πολύ χαμηλά ακόμα – περίπου στο 50%- ενώ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει καταφέρει να επαναπατρίσει αρκετές ψήφους που είχαν χαθει στις προηγούμενες αναμετρήσεις. 

Και οι δύο σχεδιάζουν να «οργώσουν» την Ελλάδα με ομιλίες και επισκέψεις σε όλες τις μεγάλες περιφέρειες, ενώ όπως όλα δείχνουν Τσίπρας και Μεϊμαράκης θα συναντηθούν στο στούντιο όπου θα διεξαχθεί το ντιμπέιτ, στο οποίο φαίνεται να συμφωνούν και οι δύο. 

Με την αυτοδυναμία να θεωρείται άπιαστο όνειρο, η προεκλογική μάχη επικεντρώνεται και στην επόμενη μέρα των συνεργασιών. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποκλείσει κάθε συνεργασία με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι ενώ από την άλλη πλευρά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα με δεδομένο πως η χώρα πρέπει να αποφύγει μια νέα περίοδο ακυβερνησίας και πολιτικής αστάθειας. 

Το μόνο βέβαιο είναι πως στις 20 μέρες που μεσολαβούν μέχρι τις εκλογές, το κλίμα θα πολώνεται ολοένα και περισσότερο μέρα με τη μέρα 


σχετικα αρθρα