Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας, στην έδρα του Κόμματος στον Περισσό κάνοντας λόγο για «παγίδα» που στήνουν στον λαό ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι με στόχο να περάσουν νέα μέτρα μετεκλογικά.

Μετά τη συνάντηση, ο Δημήτρης Κουτσούμπας, τόνισε για τις εκλογές ότι «ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα που του στήνουν προεκλογικά -σε συνεργασία- ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, για να περάσουν μετά τις εκλογές νέα βάρβαρα σκληρά μέτρα σε βάρος του, με το 3ο μνημόνιο και τα νέα μέτρα που θα έρθουν».

Και προσθέτει:

Ταυτόχρονα, δεν πρέπει να δώσει ψήφο σε νέα αναχώματα που στήνονται, όπως είναι το νέο κόμμα που προήλθε από την πρόσφατη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ Νο 2, δεν πρέπει να δοθεί καμιά εργατική – λαϊκή ψήφος, ιδιαίτερα από τις εργατογειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά, όλης της Ελλάδας, από την ελληνική αγροτιά, στη ναζιστική Χρυσή Αυγή. Τώρα με το ΚΚΕ υπάρχει λύση στο δρόμο της ανατροπής.

Για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας ο κ. Κουτσούμπας είπε:

Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων στα ναυπηγεία και για την ικανοποίηση όλων των τρεχόντων αιτημάτων τους, όπως είναι για παράδειγμα η απλήρωτη δουλειά, τα δεδουλευμένα για πάρα πολλούς μήνες, όπως είναι άλλα ζητήματα εργασιακά, όπως είναι προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά για να ανοίξουν οι δουλειές σε πιο μόνιμη βάση. Συνήθως εξυπηρετούνται σχέδια της εργοδοσίας, η εργοδοσία παίζει παιχνίδι για τα δικά της συμφέροντα σε βάρος των εργαζομένων.

Το ΚΚΕ, συνέχισε, θεωρεί ότι μπορεί να υπάρξει οριστική και μόνιμη λύση μόνο στην πορεία της πάλης για έναν ενιαίο δημόσιο φορέα ναυπηγοεπισκευής, με πραγματική εργατική – λαϊκή εξουσία, με κοινωνικοποίηση του πλούτου, με αποδέσμευση από την ΕΕ.