Την βεβαιότητα ότι η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα εξέφρασε από την περιοδεία του σε Αιτωλοακαρνανία και την Αχαϊα ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Στο πλαίσιο της περιοδείας του ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι στόχος της ΝΔ είναι να αντλήσει όσο το δυνατόν περισσότερες ψήφους από τη δεξαμενή των αναποφάσιστων και σημείωσε ότι δεν πρέπει σε αυτές τις εκλογές να χαθεί καμία ψήφος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ: 

Η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα.

Σε σχέση με την αύξηση του ΦΠΑ στην εκπαίδευση ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε: 

Αφού αποδείξαμε ότι πήραμε στα χέρια μας το ζήτημα του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, με γράμμα το οποίο στείλαμε στην Κομισιόν και λύση με δίμηνο πάγωμα, θα κινηθούμε με την ίδια διαδικασία σοβαρότητας και υπευθυνότητας προς την Κομισιόν, για τα έργα του ΕΣΠΑ οι προθεσμίες των οποίων λήγουν το Δεκέμβριο του 15 και μπορεί να χαθούν πόροι και ταυτόχρονα να πληρώσουμε πρόστιμο. Πρόκειται ζητήσουμε παράταση λίγων μηνών, γιατί την ευθύνη αυτή τη φέρνει η κεντρική εξουσία και συγκεκριμένα η κυβέρνηση 7μηνου Τσίπρα – Καμμένου η οποία δεν έχει ασχοληθεί με το συγκεκριμένο ζήτημα.

Αναφορικά με τα έργα πνοής που βρίσκονταν σε εξέλιξη στην περιοχή και έχουν σταματήσει, ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε

Ερχόμενος στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, είδα ότι τα έργα στην Ιόνια Οδό έχουν σταματήσει πλήρως. Πριν δύο χρόνια, συζητώντας με πάνω από 60 τράπεζες καταφέραμε να ξεμπλοκάρουμε το έργο και να ξεκινήσουν οι εργασίες και να ξαναδημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Θεωρώ εγκληματικό το γεγονός ότι η κυβέρνηση αδιαφόρησε, δημιουργήθηκαν μεγάλα ζητήματα και το έργο σταμάτησε. Τέλος θέλω να τονίσω -το είπαμε και συζητώντας στο επιμελητήριο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις- ότι θα ξαναδούμε τα ζητήματα τα οποία απασχολούν τη μικρομεσαία επιχείρηση, όπως είναι τα κόκκινα δάνεια, οι επιταγές που εκκρεμούν υπάρχουν λόγω των capital control και όλα τα άλλα άμεσα ζητήματα, γιατί υπάρχουν και μακροπρόθεσμα ζητήματα τα οποία θα προσπαθήσουμε, ύστερα από συζήτηση, να τα επιλύσουμε.

 Ο ίδιος εκτίμησε ότι στις προηγούμενες εκλογές οι Έλληνες ψήφισαν και με το θυμικό, αναρωτήθηκε αν αξίζει να ψηφίζει κανείς με θυμό όταν, όπως είπε, αυτό μας κόστισε 90 δισ. ευρώ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε, επίσης, την ανάγκη να υπάρξει σταθερότητα και αναφερόμενος στο ΕΣΠΑ, επισήμανε ότι δεν πρέπει να χαθούν τα κονδύλια.

 Να σημειωθεί, ότι στις 19:30, ο κ. Μεϊμαράκης θα μιλήσει στο κλειστό Γυμναστήριο Πάτρας, στο πλαίσιο των ομιλιών του στην περιφέρεια.