Την ικανοποίηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη συνέχιση των βασικών χαρτοφυλακίων από την υπηρεσιακή κυβέρνηση της Ελλάδας, εξέφρασε σήμερα ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

«Το βλέπουμε ως καλό σημάδι για την εφαρμογή του προγράμματος που συμφωνήσαμε», δήλωσε ο κ. Σχοινάς και πρόσθεσε ότι η πλήρης και ευρεία στήριξη του προγράμματος, και η έγκαιρη υλοποίησή του είναι αναγκαία για την επιτυχία του.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, απέστειλε επιστολή προς την υπηρεσιακή πρωθυπουργό, Βασιλική Θάνου, ζητώντας πλήρη εφαρμογή του προγράμματος.

«Με την Ελλάδα να έχει υπογράψει τη συμφωνία για το νέο πρόγραμμα βοήθειας, οι Ευρωπαίοι εταίροι και ιδίως η Κομισιόν, θεωρούν απαραίτητη την πλήρη στήριξη του προγράμματος» επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Η ευρεία στήριξη και η έγκαιρη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων συνιστά απαραίτητο στοιχείο της επιτυχίας, πρόσθεσε ο κ. Γιούνκερ.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Κομισιόν, Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος την Παρασκευή τόνισε πως η υπηρεσιακή κυβέρνηση θα πρέπει να κρατήσει την Ελλάδα στην τροχιά των μεταρρυθμίσεων.

«Ανυπομονώ να συνεργαστώ με την υπηρεσιακή κυβέρνηση για να διατηρηθεί η χώρα σε μεταρρυθμιστική τροχιά, πριν συγκροτηθεί η νέα κυβέρνηση, μετά τις 20 Σεπτεμβρίου» ανέφερε ο κ. Μοσκοβισί, σε μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης