Επιθετικός απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα εμφανίστηκε, από την Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, τονίζοντας ότι ο τέως πρωθυπουργός «έκανε όλα τα λάθη του παρελθόντος και κάποια δικά του». 

Ο κ. Θεοδωράκης υποστήριξε επίσης πως η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να εκφράζει τουλάχιστον το 51% του εκλογικού σώματος, ενώ πρόσθεσε από επτά μήνες διακυβέρνησης μπορούμε να εξετάσουμε ποιος είναι το παιδί του συστήματος και ποιος έμεινε στα λόγια. 

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ποταμιού: 

Ο κ. Τσίπρας έκανε όλα τα λάθη του παρελθόντος και μερικά δικά του. Πιστεύει κανείς ότι άλλαξαν οι όροι για το Δημόσιο επί ΣΥΡΙΖΑ;

O ίδιος κατηγόρησε την κυβέρνηση Τσίπρα ότι βοήθησε τους στυλοβάτες του παλιού συστήματος και ακόμη ότι «τίποτα απ’ αυτά που έλεγε περί σύγκρουσης με τη διαπλοκή δεν έγινε πράξη».

Όπως υπογράμμισε:

Το πρώτο που έκαναν ήταν να βάλουν ανθρώπους αγνώστων στοιχείων να διοικούν οργανισμούς και να δίνουν αυξήσεις στους εαυτούς τους. Στην Παιδεία, είχαν επίσης τη λογική να διορίσουν τα δικά τους παιδιά. Το είπε ο Αλ. Τσίπρας και στη Βουλή. Αυτά όλα αποδεικνύονται στην πράξη». 

Σε σχέση με τις πιθανές συνεργασίες, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε:
 
Εμείς λέμε κάτι ξεκάθαρο: ότι θα πρέπει να συνέλθουμε και να μιλήσουμε για κυβερνήσεις συνεργασίας που θα έχουν σχέδιο. Υπάρχουν οι υγιείς δυνάμεις και στον ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ. Οι συνεργασίες -όπως και στο εξωτερικό- πρέπει να γίνονται με βάση προγραμματικές θέσεις. Υπάρχει λοιπόν το μνημόνιο, αλλά υπάρχουν κι άλλα πράγματα που πρέπει να γίνουν. Όπως η μεταρρύθμιση στην Παιδεία και την Υγεία. Πράγματα που δεν προβλέπει το μνημόνιο.

Τέλος, αναφορικά με τη ΝΔ, ο κ. Θεοδωράκης υποστήριξε ότι ευθύνεται για την κατάσταση της χώρας, καθώς είναι αυτή που έδινε υποσχέσεις στον κόσμο, δεν εφάρμοσε τίποτα και μετά δεν έκανε τις μεταρρυθμίσεις που έπρεπε. 

«ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν την ίδια λογική. Τη λογική του πελατειακού κράτους» κατέληξε.