Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος 

Η Δημοκρατική συμπαράταξη με το που ανακοινώθηκε δημιούργησε προβλήματα και μάλιστα σοβαρά.

H κεντροαριστερά-σοσιαλδημοκρατία προσπαθεί να βρει πεδίο έκφρασης εν μέσω σοβαρών αντιπαραθέσεων και προβλημάτων που προκαλούν εκείνοι οι πολιτικοί που ουσιαστικά δημιούργησαν τη σημερινή κατάσταση.

Έτσι, ο Γιώργος Παπανδρέου, έχοντας ως δεδομένη την άρνηση της κυρίας Γεννηματά να συμπεριλάβει εκείνον στα ψηφοδέλτια ξεκίνησε ανοιχτό πόλεμο εναντίον του κόμματος που δημιούργησε ο πατέρας του, λέγοντας πως «δεν είναι δυνατόν ο υποψήφιος πρωθυπουργός του ΠΑΣΟΚ να είναι ο κύριος Μεϊμαράκης» θέλοντας να καταδείξει τη συμπόρευση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Στη Χαριλάου Τρικούπη μιλούν για χτυπήματα του πρώην προέδρου του κόμματος που καταδεικνύουν τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει και προειδοποιούν πως πολλά στελέχη του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ βρίσκονται σε τροχιά επανόδου στο ΠΑΣΟΚ.

Στη ΔΗΜΑΡ τώρα ο Φώτης Κουβέλης επιτέθηκε στο νέο πρόεδρο του κόμματος τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, ο οποίος συμφώνησε σε όλα με τη Φώφη Γεννηματά. Μάλιστα ο κ. Κουβέλης όπως δήλωσε ετοιμάζει παρακόμμα θέλοντας να πιέσει τον κ. Θεοχαρόπουλο καθώς ανακοίνωσε πως συγκαλεί συνδιασκέψεις σε όλη την Ελλάδα κατηγορώντας τον νυν πρόεδρο πως έχει σχέδιο για τη διάλυση του κόμματος. Πριν λίγες ημέρες είχε κυκλοφορήσει στα δημοσιογραφικά γραφεία πως ο κ. Κουβέλης προορίζονταν για επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που είχε διαψευστεί.

Έτσι δύο πρώην πρόεδροι των κομμάτων της κεντροαριστεράς βάζουν ανοιχτά προσκόμματα στις συνεργασίες είτε επειδή έχουν άλλες στοχεύσεις, είτε επειδή η συνεργασία δεν περιλαμβάνει τους ίδιους.