current views are: 4

31 Αυγούστου 2015
Δημοσίευση13:50

Κοινή κάθοδο με Λαφαζάνη ανακοίνωσε η Κωνσταντοπούλου: «Συμπράττω με τη Λαϊκή Ενότητα»

Συνέντευξη Τύπου από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Δημοσίευση 13:50’
αρθρο-newpost

Συνέντευξη Τύπου από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Γράφει ο Παναγιώτης Τζαννετάτος

Πολιτική συμπόρευση με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, ως ανεξάρτητη, στις επικείμενες εκλογές ανακοίνωσε, σε συνέντευξη Τύπου από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Σε αυτές τις εκλογές θα συμπράξω με τη Λαϊκή Ενότητα» τόνισε, ανακοινώνοντας την  κοιν ή κάθοδο στις εκλογές με το κόμμα του πρώην επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας. Η κυρία Κωνσταντοπούλου δήλωσε χαρακτηριστικά; 

Έχω την πεποίθηση ότι στη δημοκρατία ποτέ δεν μπορεί η Αριστερά, η μαχόμενη κοινωνία να αποδεχθεί τα αδιέξοδα. Και έτσι η συνειδητή απόφαση μου είναι σε αυτές τις εκλογές που με όλη αυτή τη προδικασία, τη σκοτεινή διεργασία να εξοικονομηθεί ένα αποτέλεσμά του, σε αυτές τις εκλογές θα έιμα παρούσα και ενεργή, θα είμαι στο πλάι εκείνων που για άλλη μια φορά αναλαμβάνουν την ευθύνη, θα συμπράξω ως ανεξάρτητη, συνεργαζόμενη με τη Λαϊκή Ενότητα που αποτελεί το πρώτο ανάχωμα σε αυτή τη λαίλαπα που εξαπολύθηκε με τη προκήρυξη των εκλογών.

Αναφερόμενη στις συνεργασίες, χαρακτήρισε κομβικής σημασίας τη σύμπραξη όπως , όπως ο Μανώλης Γλέζος, η Σοφία Σακοράφα, ο Μίκης Θεοδωράκης και η Πέπη Ρηγοπούλου, ενώ άφησε και ένα υπονοούμενο για τον Γιάνη Βαρουφάκη, λέγοντας ότι είναι σημαντική η διεθνής προσπάθεια που καταβάλει.

Επιχειρώντας πάντως να δώσει τον τόνο της νέας της συνεργασίας, μίλησε για την ανάγκη επικοινωνίας του νέου κομματικού φορέα με τη νέα γενιά και τον χώρο του πολιτισμού, ενώ μίλησε- ίσως και με νόημα- περί πολυσυλλεκτικότητας στην εκπροσώπησή του.

Η πρώην Πρόεδρος της Βουλής εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση σε πολλά πρώην κυβερνητικά στελέχη αλλά και προσωπικά στον κ. Τσίπρα για τις επιλογές που έγιναν και οδήγησαν τη χώρα στο τρίτο μνημόνιο. Χαρακτηριστικά ανέφερε:

Συνεργάστηκαν με τις πιο αντιδραστικές ομάδες της Ευρώπης. Υπάρχουν υπεύθυνοι για τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορικά με το επιχείρημα του κ. Τσίπρα, περί έλλειψης εναλλακτικής πέραν του μνημονίου, η κ. Κωνσταντοπούλου είπε ότι υπήρχαν προτάσεις και έψεξε τον πρώην πρωθυπουργό ότι δεν έκανε καμία προσπάθεια για το δημόσιο χρέος«Γιατί το πόρισμα για το χρέος δεν χρησιμοποιήθηκε; Αυτό το ερώτημα πρέπει να απαντήσει ο κ. Τσίπρας και οποιασδήποτε άλλος μιλά για μοναδική λύση το μνημόνιο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, χαρακτήρισε σκοτεινή τη τελευταία πολιτική περίοδο και σημείωσε ότι η ίδια βίωσε καθεστωτικού τύπου παρεμβάσεις. Όπως είπε υπήρξαν εντεταλμένες επιθέσεις προς το πρόσωπό της, καθώς και μια ευθεία απόπειρα κάμψης και παράκαψμής της. «Ο ρόλος που διαδραμάτισαν πρόσωπα ευθύνης όπως ο κ. Βούτσης ή ο γραμματέας της Κ.Ο. θα πρέπει να φωτιστεί πλήρως και σε ότι με αφορά θα συμβάλω για να φωτιστεί», πρόσθεσε.

Παρόντες στην εκδήλωση είναι οι Δημήτρης Στρατούλης, Ραχήλ Μακρή, Μαρία Μπόλαρη, Γιάννης Σταθάς, Παναγιώτης Καλφαγιάννης, Νίκος Φωτόπουλος.

Νωρίτερα, παρεβρισκόμενοι σήκωσαν πανό… υπέρ της κυρίας Κωνσταντοπούλου.

«Με τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό υποβάλαμε τη μηνυτήρια αναφορά για την “ακραία καταστολή” απέναντι στους πολίτες τον Μάιο του 2011 στην πλατεία Συντάγματος, που κατέληξε στην παραπομπή στη δικαιοσύνη των αρμοδίων», ανέφερε η κ. Κωνσταντοπούλου και χαρακτήρισε «εκτροχιασμένο υπουργό» τον Γιάννη Πανούσης, τονίζοντας ότι «δεν είχε καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση σε πρώην συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί απαξιώσαν όπως είπε την Κοινοβουλευτική Ομάδα. 

«Λυπάμαι γιατί συμβιβάστηκα με τη θλιβερή απραξία του κ. Μαντά που άφησε την οργιαστική επίθεση, λυπάμαι γιατί δεν κατάφερα να ανατρέψω και αναστρέψω τη πλήρη εγκατάλειψη της ΚΟ στα συμπεράσματα που έβγαιναν κατά παραγγελία καταχωρήσεις έντυπα της διαπλοκής. Εκείνη που όφειλαν να ορθώσουν ανάστημα και πρώτος ο παραιτηθείς πρωθυπουργός, ούτε όσοι όφειλαν να αναλάβουν την ευθύνη δεν έκαναν αυτά που έπρεπε παρά το ότι το ζητούσα.

Λυπάμαι που υπήρξαν σύντροφοί μου που από θέσεις υπουργικές δεν βρήκαν όχι τη δύναμη να υπερασπιστούν την επιλογή να μην είναι άνδρο η Βουλή διαφόρων υπηρεσιών.

Όχι μόνο δεν βρήκαν να υπερασπιστούν τα αυτονόητα, όχι μόνο δεν βρήκαν τη δύναμη να υπερασπιστούν την επιλογή να μην ασκείται καταστολή απέναντι σε ταλαιπωρημένους πολίτες. Υπήρξαν κάποιοι σύντροφοι που έχουμε παλέψει για τα δικαιώματα που προέβησαν σε ισορροπητικές δηλώσεις όπως Σκουρλέτη, Πουλάκη» τόνισε.


σχετικα αρθρα