current views are: 1

31 Αυγούστου 2015
Δημοσίευση15:13

Η Κομμουνιστική Τάση αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, στις εκλογές με τη Λαϊκή Ενότητα

«Η Κομμουνιστική Τάση συμμετέχει στη Λαϊκή Ενότητα και καλεί τους φίλους και υποστηρικτές της να πράξουν το ίδιο» ανακοίνωσε η Τάση, ενόψει των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου, εξαπολύοντας επίθεση προς την Κουμουνδούρου.

Δημοσίευση 15:13’
αρθρο-newpost

«Η Κομμουνιστική Τάση συμμετέχει στη Λαϊκή Ενότητα και καλεί τους φίλους και υποστηρικτές της να πράξουν το ίδιο» ανακοίνωσε η Τάση, ενόψει των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου, εξαπολύοντας επίθεση προς την Κουμουνδούρου.

«Η Κομμουνιστική Τάση συμμετέχει στη Λαϊκή Ενότητα και καλεί τους φίλους και υποστηρικτές της να πράξουν το ίδιο» ανακοίνωσε η Τάση, ενόψει των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου, εξαπολύοντας επίθεση προς την Κουμουνδούρου.

Τονίζει ότι «η αυτονόητη αποχώρησή μας από το κόμμα που ακόμα φέρει καταχρηστικά την ονομασία “Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς” έχει μόνο τυπικό χαρακτήρα. Ουσιαστικά εμείς και χιλιάδες άλλοι αριστεροί αγωνιστές που συσπειρωνόμαστε στη Λαϊκή Ενότητα, ούτε παραιτούμαστε, ούτε αποχωρούμε από το κόμμα. Το κόμμα έχει ήδη διαλυθεί. Η προεδρική ομάδα με τις επιλογές και τις μεθόδους της, ενεργώντας σε πολιτική σύμπνοια με την άρχουσα τάξη και τους ιμπεριαλιστές δανειστές του ελληνικού κράτους, έχει καταργήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ως αριστερό κόμμα, ικανό να εκπροσωπεί τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Η Κομμουνιστικη Τάση προσθέτει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ διαλύθηκε από τη σοσιαλδημοκρατική – αστική πολιτική της προεδρικής ομάδας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση, όπως δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Τάσης:

Οι εκπρόσωποι της Κομμουνιστικής Τάσης στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Σταμάτης Καραγιαννόπουλος και Ορέστης Δούλος, ο εκπρόσωπός της στο Κεντρικό Συμβούλιο της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Κυρούσης και τα μέλη της συντακτικής επιτροπής της εφημερίδας «Επανάσταση», του περιοδικού «Μαρξιστική Φωνή» και της ιστοσελίδας www.marxismos.com, από κοινού με όλα τα μέλη της Τάσης από δεκάδες τοπικές οργανώσεις του κόμματος και της Νεολαίας, δηλώνουμε ότι στηρίζουμε τη Λαϊκή Ενότητα, συμμετέχουμε ενεργά στις διαδικασίες θεμελίωσής της και στην προσπάθεια ισχυροποίησης της πολιτικής της απήχησης.

Διευκρινίζουμε ότι η αυτονόητη αποχώρησή μας από το κόμμα που ακόμα φέρει καταχρηστικά την ονομασία «Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς» έχει μόνο τυπικό χαρακτήρα. Ουσιαστικά εμείς και χιλιάδες άλλοι αριστεροί αγωνιστές που συσπειρωνόμαστε στη Λαϊκή Ενότητα, ούτε παραιτούμαστε, ούτε αποχωρούμε από το κόμμα. Το κόμμα έχει ήδη διαλυθεί. Η προεδρική ομάδα με τις επιλογές και τις μεθόδους της, ενεργώντας σε πολιτική σύμπνοια με την άρχουσα τάξη και τους ιμπεριαλιστές δανειστές του ελληνικού κράτους, έχει καταργήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ως αριστερό κόμμα, ικανό να εκπροσωπεί τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Η Κομμουνιστική Τάση ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2013, καταθέτοντας το μοναδικό εναλλακτικό – αντιπαραθετικό κείμενο στο κείμενο θέσεων της προεδρικής ομάδας για το ιδρυτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Οι πολιτικές θέσεις της Κομμουνιστικής Τάσης υποστηρίχθηκαν από εκατοντάδες μέλη του κόμματος σε όλη την Ελλάδα, με αποτέλεσμα η Τάση, παρ’ ότι πολύ νέα, να κερδίσει την εκπροσώπησή της στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και στο ΚΣ της Νεολαίας. Από τότε με συνέπεια, ξεκάθαρα και έγκαιρα με τις παρεμβάσεις της σε όλα τα όργανα του κόμματος, αλλά και με τις δημόσιες τοποθετήσεις της, προειδοποίησε για τις ολέθριες συνέπειες της σοσιαλδημοκρατικής πολιτικής της προεδρικής ομάδας, αντιπαλεύοντας τολμηρά και συστηματικά αυτή την πολιτική. Καθόλου τυχαία, η Κομμουνιστική Τάση ήταν η μόνη συλλογικότητα του ΣΥΡΙΖΑ που αποκλείστηκε από τα ψηφοδέλτια του κόμματος στις εκλογές της 25ης Γενάρη, παρ’ ότι συγκεκριμένα μέλη της είχαν εκλεγεί στις συλλογικές κομματικές διαδικασίες ως προτεινόμενοι υποψήφιοι βουλευτές και γενικότερα, ήταν η μόνη συλλογικότητα που δεν «απήλαυσε» κανένα από τα προνόμια του κομματικού μηχανισμού, όπως χρηματοδοτήσεις εντύπων, επαγγελματικά στελέχη αμειβόμενα από το κόμμα, «αποσπάσεις» κλπ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ διαλύθηκε από τη σοσιαλδημοκρατική – αστική πολιτική της προεδρικής ομάδας. Αυτό που απέτυχε και ηττήθηκε δεν είναι οι επαναστατικές θεμελιακές αρχές του αριστερού, κομμουνιστικού κινήματος, αλλά οι ιδέες του ρεφορμισμού, οι ουτοπικές και αντικειμενικά προδοτικές αντιλήψεις της δυνατότητας για έναν «προοδευτικό» καπιταλισμό, «με ανθρώπινο πρόσωπο». Το κυρίαρχο πολιτικό και ιδεολογικό συμπέρασμα που βγαίνει από την κατάληξη του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αναγκαιότητα για επιστροφή στις αρχές του γνήσιου, επιστημονικού σοσιαλισμού.

Η Λαϊκή Ενότητα αποτελεί σήμερα την αναγκαία πρωτοβουλία συσπείρωσης των χιλιάδων αριστερών αγωνιστών που μένουν πιστοί στον αγώνα για την ριζική αλλαγή της κοινωνίας. Η Κομμουνιστική Τάση συμμετέχοντας ήδη δραστήρια στην πρώτη γραμμή του πολιτικού αγώνα που διεξάγει η Λαϊκή Ενότητα, καλεί κάθε φίλο και υποστηριχτή της να πράξει το ίδιο. Σ’ αυτό το νέο πολιτικό μετερίζι τα «όπλα» της Κομμουνιστικής Τάσης συνεχίζουν να είναι οι ιδέες και το πρόγραμμα του επιστημονικού σοσιαλισμού, που υπηρετούν αυθεντικά τον ζωτικό σκοπό της διεκδίκησης μιας κοινωνίας χωρίς τα Μνημόνια της άγριας λιτότητας, αλλά και χωρίς τον καπιταλισμό που τα γέννησε.


σχετικα αρθρα