«Στη σημερινή πρώτη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής κοιτάξαμε να αναζητήσουμε εκείνους τους όρους που θα εξασφαλίζουν την πιο ισότιμη προβολή των απόψεων των κομμάτων» ανέφερε σε δήλωσή του ο Πάνος Σκουρλέτης, μετά τη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής για τις εκλογές

«Θεωρώ ότι και με βάση την εμπειρία που έχει υπάρξει αλλά και βελτιώνοντας αυτή την εμπειρία, καταλήγουμε σε μια κοινά αποδεκτή λύση» τόνισε ο κ. Σκουρλέτης εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, κατηγόρησε ΝΔ και Ποτάμι ότι εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες, με αφορμή -όπως είπε- ότι «θέλουν να αποτιμήσουν τον δωρεάν τηλεοπτικό χρόνο σε ένα συγκεκριμένο ποσό εκατομμυρίων ευρώ». Χαρακτηριστικά ανέφερε:

Θέλω όμως να επισημάνω κάτι που μου έκανε πράγματι εντύπωση. Είναι το θέμα της υποχρέωσης των ιδιωτικών τηλεοπτικών μέσων για την παραχώρηση δωρεάν χρόνου στα κόμματα, κάτι που προβλέπεται από το νόμο και θεωρώ ότι ουσιαστικά υπηρετεί την υπόθεση της δημοκρατίας και της καλύτερης διεξαγωγής των εκλογών. Μου έκανε εντύπωση γιατί η Ν.Δ. και το ΠΟΤΑΜΙ θέλουν να αποτιμήσουν αυτόν τον δωρεάν χρόνο σε ένα συγκεκριμένο ποσό εκατομμυρίων ευρώ. Ειλικρινά, ιδιαίτερα σ΄ αυτή την συγκυρία, όπου διεξάγεται μια συζήτηση, όπως γνωρίζετε, για να αποκατασταθεί το πλαίσιο λειτουργίας των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, το να ακούγονται τέτοιες φωνές μάλλον εξυπηρετούν άλλου είδους σκοπιμότητες.

Αναλυτικά ο διάλογος Σκουρλέτη με δημοσιογράφους:

Η αντιδικία δηλαδή προέκυψε μεταξύ…… Ν.Δ. και Ποταμιού με εσάς…;….

Από τη μία πλευρά Ν.Δ. και ΠΟΤΑΜΙ απέναντι όλων των υπολοίπων, οι οποίοι, όπως προβλέπει και ο νόμος, θεωρούν ότι τα ιδιωτικά τηλεοπτικά μέσα έχουν την υποχρέωση, εφ’ οσον κατέχουν δημόσιες συχνότητες, να παρέχουν δωρεάν αυτό τον χρόνο.

Για ντιμπέιτ ασχοληθήκατε καθόλου;…

Ακούστηκε το θέμα του ντιμπέιτ. Υπάρχει μια κατ΄ αρχήν συμφωνία απ΄ όλους και παραπέμπεται πια στα Γραφεία  Τύπου των κομμάτων να δουν τους ακριβείς όρους.