Με αφορμή την ανακοίνωση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων η αν. Υπουργός Τουρισμού, Άλκηστις Πρωτοψάλτη εξέφρασε τη διαφωνία της με τις δηλώσεις του δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη.

Όπως αναφέρει η κυρία Πρωτοψάλτη, «διαφωνώ κάθετα με δηλώσεις που καταγράφονται ως προσβλητικές, διαχωρίζω την θέση μου από αυτή τη φρασεολογία που είναι αντίθετη με τον πολιτισμό μου, το ήθος μου και θίγουν την αξιοπρέπειά μου ως γυναίκα και ως Ελληνίδα». Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του Συλλόγου Αρχαιολόγων, που έκαναν λόγο για σεξιστική και προσβλητική επίθεση του κ. Ψινάκη, κατά τη διάρκεια της συναυλίας της αναπληρώτριας Υπουργού Τουρισμού. 

Αναλυτικλα η ανακοίνωση που εξέδωσε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη:

Θα ήθελα να απαντήσω στην ανακοίνωση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων με θέμα τις δηλώσεις του Δημάρχου Μαραθώνα κ. Ηλία Ψηνάκη πριν την έναρξη της συναυλίας μου.

Διαφωνώ κάθετα με δηλώσεις που καταγράφονται ως προσβλητικές, διαχωρίζω την θέση μου από αυτή τη φρασεολογία που είναι αντίθετη με τον πολιτισμό μου, το ήθος μου και θίγουν την αξιοπρέπειά μου ως γυναίκα και ως Ελληνίδα. Για λόγους αποκατάστασης των πραγμάτων και αποτύπωσης της αλήθειας θέλω να διευκρινίσω ότι η δήλωση αυτή δεν έγινε ενώπιον μου και ήδη έχω διαχωρίσει την θέση μου από νωρίς μιλώντας απευθείας με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού. 

Σέβομαι τους έλληνες αρχαιολόγους και το έργο που υπηρετούν γιατί είναι σπουδαίο.