Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητους Έλληνες εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως η χώρα βρίσκεται σε αδιέξοδο. «Οι επτά μήνες Τσίπρα – Καμμένου ήταν τραγικοί. Ακόμα δεν έχει γίνει αισθητό το μέγεθος της ζημιάς που έγινε στην οικονομία, τους θεσμούς και την εικόνα της χώρας» είπε και συνέχισε: 

Γιατί η δική μας κυβέρνηση θα είχε κάνει μία διαφορετική συμφωνία, με πολύ λίγα μέτρα, το μέιλ Χαρδούβελη είχε το ένα πέμπτο των μέτρων. 

Ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε πως «πρέπει να να γίνει η υπέρβαση, πρέπει να υπάρξει συσπείρωση και συνεργασία όλων των δυνάμεων που αποδέχονται την Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας» και σε αυτό το πλαίσιο, σημείωσε πως «στην επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να συνυπάρξουν ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ».  

Αιχμές άφησε και κατά της απερχόμενης προέδρου της Βουλής, λέγοντας «πως η παρουσία της κ. Κωνσταντοπούλου μπορεί να εκφράζει μία τάση στο εσωτερικό του παλαιού ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και απωθεί κιόλας. Ο κ. Τσίπρας έχει ευθύνη για ότι συνέβη με το πρόσωπο της, και αυτό πρέπει να το θυμούνται οι ψηφοφόροι».

Για την συμπαράταξη με τη ΔΗΜΑΡ, τόνισε πως «με βρίσκει σύμφωνο κάθε ενέργεια συσπείρωσης. Είναι σημαντικό που η μικρή ΔΗΜΑΡ αποφάσισε να συμπορευτεί. Εάν το 2012 ο κ. Κουβέλης είχε συμφωνήσει να συμπορευθούμε τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά».

Ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι δεν ερωτήθηκε ούτε χειρίστηκε τις συζητήσεις με το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρεόυ.