current views are: 4

31 Αυγούστου 2015
Δημοσίευση17:26

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ για την κατανομή του τηλεοπτικού χρόνου

Συνέχεια στην αντιπαράθεση που σημειώθηκε στη Διακομματική Επιτροπή σχετικά με την κατανομή του τηλεοπτικού χρόνου έδωσαν η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ​.

Δημοσίευση 17:26’
αρθρο-newpost

Συνέχεια στην αντιπαράθεση που σημειώθηκε στη Διακομματική Επιτροπή σχετικά με την κατανομή του τηλεοπτικού χρόνου έδωσαν η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ​.

Συνέχεια στην αντιπαράθεση που σημειώθηκε στη Διακομματική Επιτροπή σχετικά με την κατανομή του τηλεοπτικού χρόνου έδωσαν η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ

Η εκπρόσωπος της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη σε δήλωσή της στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ανέφερε πως «κατά παράβαση κάθε δεοντολογίας, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στη Διακομματική Επιτροπή κ. Πάνος Σκουρλέτης, έκανε δηλώσεις σχετικά με την παραχώρηση δωρεάν χρόνου από τους ιδιωτικούς ραδιοσταθμούς για την προβολή των κομμάτων, αφήνοντας να εννοηθεί ότι διαφώνησε η Νέα Δημοκρατία».

Αυτό κατά την κ. Βούλτεψη δεν θα μπορούσε να συμβεί καθώς όπως σημειώνει ο δωρεάν χρόνος για την προβολή των μηνυμάτων των κομμάτων προβλέπεται από τον νόμο.

Και συνεχίζει η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας

Η αλήθεια είναι πως καταβλήθηκε προσπάθεια, να εγγραφεί μεν το ποσό των 6 εκατ. ευρώ, που κατά πάγια πρακτική προβλέπεται για όλα τα άλλα (συνεντεύξεις αρχηγών, συνεντεύξεις Τύπου κλπ) πλην των τηλεοπτικών μηνυμάτων (σποτ), αλλά συγχρόνως και να… κρυφτεί!

Να μην γίνει δηλαδή, όπως συμβαίνει πάντα, αναφορά στην ανάλυση των ποσών που αντιστοιχούν σε κάθε κανάλι και κάθε κόμμα, αλλά κάπου μέσα στο κείμενο της απόφασης να υπάρχει κρυμμένο ένα νούμερο: 6 εκατ. ευρώ.

«Αυτό που εμείς ζητήσαμε είναι να εγγραφεί η ανάλυση των ποσών που μας αναλογούν, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα ερμηνείας» επεσήμανε στη συνέχεια και τόνισε πως η ΝΔ θέλει «να είναι όλα καθαρά και καταγεγραμμένα και όχι να κάνει ο καθένας τους δικούς του υπολογισμούς».

«Το γεγονός ότι υποκρύπτεται προπαγανδιστική σκοπιμότητα έγινε άλλωστε αντιληπτό και από τις εξηγήσεις που έδωσε ο υπηρεσιακός κυβερνητικός εκπρόσωπος» τονίζει η κ. Βούλτεψη και συνεχίζει:

Ο κ. Σκουρλέτης αντί να λασπολογεί, ας μας πει γιατί δέχθηκε να μπει μεν το ποσό, αλλά συγχρόνως προσπάθησε και να το κρύψει, αποφεύγοντας την ανάλυσή του. Διαφορετικά, θα ζητούσε να απαλειφθεί εντελώς.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης τόνισε πως «η ΝΔ μέσω της κυρίας Βούλτεψη επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά τον ρόλο  της ως ο αυθεντικός εκφραστής των συμφερόντων των μεγαλοκαναλαρχών και της διαπλοκής».


σχετικα αρθρα