current views are: 3

31 Αυγούστου 2015
Δημοσίευση17:37

Θεοδωράκης: To Μνημόνιο δεν ήταν μονόδρομος, αλλά αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης Τσίπρα

Στη Θεσσαλονίκη παραθέτει προεκλογική ομιλία ο επικεφαλής του «Ποταμιού», Σταύρος Θεοδωράκης.

Δημοσίευση 17:37’
αρθρο-newpost

Στη Θεσσαλονίκη παραθέτει προεκλογική ομιλία ο επικεφαλής του «Ποταμιού», Σταύρος Θεοδωράκης.

«Να σταματήσουμε να παίζουμε καθυστέρηση με εκλογές και δημοψηφίσματα, και να κυβερνήσουμε τη χώρα» τόνισε από τη Θεσσαλονίκη ο επικεφαλής του «Ποταμιού», Σταύρος Θεοδωράκης.

«Ποιος αλήθεια θα μας σώσει; Ο κ. Τσίπρας ή ο κ. Μεϊμαράκης; Αυτό το μπαγιάτικο παραμύθι ανεβάζουν ξανά. Είμαι στην κατάλληλη πόλη.Για να δώσω την μια και μόνη απάντηση. Η Ελλάδα δεν θα γυρίσει πίσω. Η Ελλάδα δεν θα παραδοθεί ξανά στους κομματικούς μηχανισμούς, τους ερασιτέχνες, τα συμφέροντα και τις συντεχνίες. Το θράσος του κ. Τσίπρα είναι μεγάλο. Οι επιλογές του ήταν όλες ή σχεδόν όλες αποτυχημένες. Το παραδέχεται και εκείνος. Η Ελλάδα δεν θέλει να επιστρέψει στο παρελθόν. Ούτε στο παρελθόν Τσίπρα – ούτε στο παρελθόν Μεϊμαράκη» τόνισε και υπογράμμισε:

Είχαμε ένα πολιτικό σύστημα που λιαζόταν, αντί να δουλεύει.Που φοβόταν το πολιτικό κόστος, αντί να τολμά. Μπορεί τα προβλήματα να είναι δικά τους δημιουργήματα. Οι λύσεις όμως, πρέπει να είναι δικές μας. Δεν μηδενίζουμε τις προσπάθειες που έγιναν στο παρελθόν. Εμείς λέμε συμμαχία με αυτούς που τόλμησαν. Θα πρέπει να σκεφτούμε ότι αυτό το μνημόνιο μπορεί να μην είναι το τελευταίο, αν δεν τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας.

Ο κ. Θεοδωράκης πρόσθεσε ότι «εμείς κάνουμε συγκεκριμένες προτάσεις κι έχουμε το κατάλληλο επιτελείο για να τις διατυπώσει στους εταίρους μας. Έχουμε τους ανθρώπους, έχουμε συγκεκριμένες λύσεις. Δεν πιστεύω στους τεχνοκράτες, πιστεύω στους τεχνοκράτες πολιτικούς, όχι στους ανθρώπους του κομματικού σωλήνα. Εμείς λέμε: Να βρεθεί μια ομάδα 20 ατόμων που να πει “πάμε να το κάνουμε”, να υλοποιήσουμε τις αποφάσεις Δεν μπορεί να μαθαίνουν πια οι πολιτικοί τι πρέπει να κάνουν στις πλάτες του λαού. Είναι αντίθετοι ιδεολογικά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, όχι στην πολιτική πρακτική  Αρνηθήκαμε το Γενάρη να μπούμε στην κυβέρνηση και να πάρουμε 2-3 υπουργεία. Εμείς δε θα κάνουμε παζάρια για τις καρέκλες, αλλά για να βγει η χώρα από την κρίση Πόσους όρους θα θέσουμε εξαρτάται από το ποσοστό που θα λάβουμε. Μας ενδιαφέρει να είμαστε χρήσιμοι».

Πρόσθεσε ότι «η συγκρότηση μιας κυβέρνησης δε μπορεί να γίνεται ούτε με 4-2-1 του Σαμαρά, ούτε μοιράζοντας Υπουργεία. Αν έχω πάει τη χώρα μπροστά, δεν με ενδιαφέρει το κόστος. Δεν ήρθα στην πολιτική για να πάρω σύνταξη από αυτήν». 

Και υπογράμμισε:

Το μνημόνιο δεν ήταν μονόδρομος για τη χώρα αλλά αποτέλεσμα της επτάμηνης διαπραγμάτευσης του κ. Τσίπρα. Πρέπει η συμφωνία που έγινε, να τηρηθεί. Δε λέμε ψέματα ότι μπορεί η Ελλάδα να την αθετήσει χωρίς ζημιές. Το να μετανοείς για τα λάθη σου είναι σημαντικό αλλά πρέπει να αποδείξεις ότι έχεις αλλάξει ρότα.  Πρέπει ο λαός να σκεφτεί ποιός του έλεγε αλήθεια και ποιός ψέματα και να αποφασίσει να ψηφίσει βάσει αυτού.

Ο επικεφαλής του «Ποταμιού» σημείωσε ότι «η Ελλάδα έχει ανάγκη από ένα καθαρό Ποτάμι. Για να επιβάλουμε επιτέλους κανόνες» και εξήγησε:

Κανείς να μην γίνεται υπουργός αν δεν έχει τουλάχιστον πέντε χρόνια ένσημα στον ιδιωτικό τομέα.

Υπουργός με προϋπηρεσία στο δημόσιο, θα γίνεται κάποιος μόνο αν έχει μπει νόμιμα μέσω ΑΣΕΠ. Όχι από το παράθυρο.

Η πρόταση μας είναι: κατάργηση της ισοβιότητας του Βουλευτή.

Η πρόταση μας είναι: Ανώτερο όριο 2 συνεχόμενες τετραετίες και συνολικά 4 σε όλη του την ζωή ενός βουλευτή 

Για τους βουλευτές, προτείνουμε: Καμία σύνταξη από την Βουλή – σύνταξη από το επάγγελμα σου.

Προτείνουμε κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών. Σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών. Να πάψει το παζάρι βουλευτών-καναλαρχών

Να μπει ένα τέλος στον φαύλο κύκλο της άγριας φορολογίας. Όχι νέοι φόροι, αλλά μάζεμα των φόρων!

Προτείνουμε κατάργηση του ισοπεδωτικού τέλους επιτηδεύματος εκατοντάδων χιλιάδων ελεύθερων επαγγελματιών

Λέμε: Απαλλαγή από την υποχρέωση του ΦΠΑ επιχειρήσεων με τζίρο μέχρι 30.000€. Όπως σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες 

Προτείνουμε: Ελεύθερες και χωρίς κανένα φόρο μεταβιβάσεις των ακινήτων 

Θα έχουμε δικαιότερη εφαρμογή του ΕΝΦΙΑ αν πάει στους Δήμους. Με αντίστοιχη μείωση των κρατικών πόρων προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση,

Να ολοκληρώσουμε όλες τις αποκρατικοποιήσεις με ανοιχτές και διάφανες διαδικασίες μέσα στο πρώτο 6μηνο της νέας κυβέρνησης.

Να επιστρέψει άμεσα,χωρίς ελέγχους,ο ΦΠΑ στις εξαγωγικές επιχειρήσεις που έχουν «λευκό μητρώο».

Κίνητρα στους αγρότες, για να διαθέτουν όλη τους την παραγωγή μέσα από ομάδες+συνεταιρισμούς.Όπως συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη.

Αναθεώρηση του άδικου τρόπου διανομής των 2 δις της ενιαίας ενίσχυσης από την Ευρώπη σε όλους τους παραγωγούς.

Για την Παιδεία: Πρότυπα σχολεία σε όλες τις φτωχές περιοχές της χώρας Να αυξήσουμε την εξωστρέφεια των πανεπιστημίων μας και να τα διασυνδέσουμε με την παραγωγή  Να προχωρήσουμε στη δημιουργία μη κρατικών Πανεπιστημίων. Όχι άλλες διαρροές εγκεφάλων.


σχετικα αρθρα