«Συνεργασία στρατηγικής σημασίας» χαρακτήρισε τη συμπόρευση του ΠΑΣΟΚ με τη ΔΗΜΑΡ η Φώφη Γεννηματά

Σε ομιλία της στην Κοζάνη, η κ. Γεννηματά τόνισε πως «δημιουργούμε τον τρίτο, τον προοδευτικό πόλο διακυβέρνησης που έχει ανάγκη η χώρα μας» δήλωσε η ίδια και εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι «θα είμαστε η θετική έκπληξη των εκλογών».

Η κ. Γεννηματά χαρακτήρισε τη Δημοκρατική Συμπαράταξη του ΠΑΣΟΚ με τη ΔΗΜΑΡ ως «Κεντροαριστερά της λογικής», που εκφράζει «το ριζοσπαστικό Κέντρο, το Δημοκρατικό Σοσιαλισμό και την Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία» και συνιστά ένα ρεύμα που, όπως εκτίμησε, μπορεί να γίνει ξανά πλειοψηφικό. 

«Η εποχή της λεηλασίας του ΠΑΣΟΚ και της απομόνωσης των δυνάμεών του τελείωσε οριστικά. Το ΠΑΣΟΚ δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ανάδειξη ενός δυναμικού τρίτου εναλλακτικού πόλου, με αυτόνομο λόγο, και αυτοδύναμη στρατηγική» είπε.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στη ΝΔ  και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, λέγοντας ότι αφενός «με ευθύνη της παράταξης του φτάσαμε έως εδώ» και αφετέρου διότι πίσω από το μεταρρυθμιστικό προσωπείο, όπως είπε, «πολύ απλά κρύβεται το σκληρό πρόσωπο της δεξιάς».

Σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «από εδώ και στο εξής, κάθε ευρώ που χάνεται από την τσέπη του εργαζόμενου, του συνταξιούχου, του επιχειρηματία έχει την υπογραφή και τη φωτογραφία του κύριου Τσίπρα».