Επίθεση στη Λαϊκή Ενότητα εξαπέλυσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Κουτσούμπας κατηγόρησε τον Παναγιώτη Λαφαζάνη ότι ενώ γνώριζε την έκβαση της διαπραγμάτευσης το τελευταίο επτάμηνο, δεν εξέφρασε δημόσια τη διαφωνία του:

Ο κ. Λαφαζάνης δεν έβγαλε κιχ όλο αυτό το διάστημα μέσα στη Βουλή για τις αντιρρήσεις που είχε για το που οδηγούνταν και οι διαπραγματεύσεις και η πολιτική του κυβερνόντος κόμματος και την τελευταία στιγμή, όταν είδε ότι ένας κόσμος θα εγκατέλειπε τον ΣΥΡΙΖΑ έφτιαξε αυτό το κόμμα λέγοντας ότι "ξαφνικά διαφοροποιούμαι".

«Ο κ. Λαφαζάνης έφτιαξε ένα κόμμα, διέσπασε το κόμμα στο οποίο μέχρι πριν από δύο εβδομάδες ήταν κορυφαίος υπουργός, που σιγοντάρισε όλο αυτό το επτάμηνο ώστε να καταλήξει εκεί το θέμα», είπε και τόνισε πως το ΚΚΕ δεν λέει τα ίδια με τη Λαϊκή Ενότητα

«Εμείς δεν λέμε έξοδο από την Ευρωζώνη και μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση», εξήγησε.

Αναφορικά με το ζήτημα της ενότητας της αριστεράς και ερωτηθείς γιατί το ΚΚΕ δεν συνεργάζεται με τη Λαϊκή Ενότητα, τόνισε:

Το ζήτημα της ενότητας της αριστεράς έχει απαντηθεί από το 2012. Το ΚΚΕ είχε πει από τότε ότι δεν μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση, όπως και αν ονομαστεί αυτή, η οποία στα πλαίσια του καπιταλιστικού δρόμου, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στα πλαίσια αυτού του δρόμου ανάπτυξης να μπορέσει να λύσει έστω και το παραμικρό πρόβλημα.