current views are: 4

1 Σεπτεμβρίου 2015
Δημοσίευση04:09

Προσφυγή σε νέες εκλογές αν δεν δοθεί καθαρή εντολή σκέφτονται στην Κουμουνδούρου

Όλα τα στελέχη ρίχνει στην πιάτσα η Κουμουνδούρου προσπαθώντας να καλύψει τον χαμένο προεκλογικό χρόνο που αναλώθηκε σε αμφιθυμίες, αμφιταλαντεύσεις και σε προβλήματα χαμηλής συσπείρωσης στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσίευση 04:09’
αρθρο-newpost

Όλα τα στελέχη ρίχνει στην πιάτσα η Κουμουνδούρου προσπαθώντας να καλύψει τον χαμένο προεκλογικό χρόνο που αναλώθηκε σε αμφιθυμίες, αμφιταλαντεύσεις και σε προβλήματα χαμηλής συσπείρωσης στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Όλα τα στελέχη ρίχνει στην πιάτσα η Κουμουνδούρου προσπαθώντας να καλύψει τον χαμένο προεκλογικό χρόνο που αναλώθηκε σε αμφιθυμίες, αμφιταλαντεύσεις και σε προβλήματα χαμηλής συσπείρωσης στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ

Όμως το δυνατό χαρτί του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος κατά την δευτερολογία του στην διήμερη συνδιάσκεψη του κόμματος κέρδισε τις εντυπώσεις τουλάχιστον ανάμεσα στα κομματικά στελέχη που αναγνώρισαν στον λόγο του και το στυλ του τον Αλέξη που ήξεραν. Δηλαδή έναν πρόεδρο αποφασιστικό, μαχητικό, ξεκάθαρο και ενθουσιώδη. 

Βεβαίως στην Κουμουνδούρου αναγνωρίζουν ότι ξεκινούν από πολύ χαμηλά τουλάχιστον βάσει των ποσοστών που δίνουν  οι δημοσκοπήσεις και ότι είναι ιδιαίτερα δύσκολο να πετύχουν την αυτοδυναμία έχοντας μάλιστα απέναντί τους μία ΝΔ που δεν διεκδικεί την εξουσία μουδιασμένη, αλλά ενθουσιασμένη αφού ξαφνικά διαπίστωσε ότι μπορεί να διεκδικήσει ακόμη και την πρωτιά. Πάντως ο επικεφαλής επικοινωνίας της Κουμουνδούρου Νίκος Παππάς είπε χθες ότι εάν οι εκλογές δεν δώσουν καθαρή εντολή , όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, υπονοώντας ακόμη και νέα προσφυγή στις κάλπες. 

Στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να «χτυπήσει» άνετα τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και να τον βγάλει εύκολα από το κάδρο του πρωθυπουργού καταδεικνύοντας ότι δεν είναι το κατάλληλο πρόσωπο για να ηγηθεί της χώρας σε μία περίοδο που πρέπει να υλοποιηθεί το μνημόνιο. 

Θα επιδιώξει στην πορεία προς τις κάλπες να αποδείξει ότι ο πρόεδρος της ΝΔ είναι μειωμένων ικανοτήτων και επίσης ότι δεν μπορεί να ξεκολλήσει από το παρελθόν του οποίου υπήρξε επί δεκαετίες γνήσιος εκφραστής. Επαναλαμβάνοντας ότι εκπροσωπεί το παλιό κατεστημένο. 

Σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας περιοδεύει σε Χανιά και Ρέθυμνο ξεκινώντας και επισήμως τις περιοδείες του στην περιφέρεια. Το γεγονός ότι επιλέγει ως αφετηρία της πορείας του την Κρήτη δεν είναι καθόλου τυχαίο καθώς και οι τέσσερις νομοί του νησιού έχουν βαφτεί ΣΥΡΙΖΑ και στις κάλπες του Ιανουαρίου έδωσαν αέρα νίκης στην Κουμουνδούρου. 

Ο Τσίπρας θα κάνει καθημερινές εμφανίσεις επιδιώκοντας την αντίθεση με την εικόνα που θα εμφανίζει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης καθώς σύμφωνα με το επικοινωνιακό επιτελείο διαθέτει συγκριτικό πλεονέκτημα. Ο Αλέξης Τσίπρας βαθιά μέσα του ελπίζει ότι ο πρόεδρος της ΝΔ θα συνεχίσει το «απαράμιλλο» όπως το αποκάλεσε ύφος του,  κάτι που πιστεύει ότι τον ευνοεί γιατί τον κάνει πολύ πιο συμπαθή στην κοινωνία.


σχετικα αρθρα