Εκτενές άρθρο στην Ελλάδα και στις εκλογές φιλοξενεί ο Guardian, όπου αναφέρεται πως η ελπίδα από τις εκλογές του Ιανουαρίου έδωσε τη θέση της στην αναποφασιστικότητα. 

Όπως τονίζεται πολλοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται τώρα μπροστά στο δίλημμα αν θα πρέπει να εμπιστευτούν ξανά τον Τσίπρα ή να κινηθούν προς άλλη κατεύθυνση. 

Στο οδοιπορικό του Guardian στην Αθήνα ο 20χρονος Πέτρος Ξένιος λέει πως «πραγματικά πίστευα πως ο νεότερος πρωθυπουργός της Ελλάδας θα έκανε κάτι θετικό, αλλά δεν το έκανε».
Η επίσης 20χρονη Λυδία Μάρκου αναφέρει πως «όλα έγιναν τόσο γρήγορα. Η Ελλάδα έφτασε πολύ κοντά στην πτώχευση και ο Τσίπρας πρόσφερε μια πραγματική ελπίδα. Τον ψήφισαμε γι' αυτό ακριβώς».

Η βρετανική εφημερίδα προσθέτει πως αρκετοί υποστηρικτές του Τσίπρα τον έχουν εγκαταλείψει, καθώς βλέπουν πως ακολούθησε τις πολιτικές που είχε υποσχεθεί να ανασχέσει, ενώ η Ελλάδα οδεύει σε κάλπες για τρίτη φορά μέσα σε ένα χρόνο. Η απογοήτευση είναι ένα συναίσθημα που βρίσκει κανείς στους δρόμους της Αθήνας σε πλησμονή. 

Την ιδια ώρα τα ποσοστά δημοφιλίας του Αλέξη Τσίπρα έχουν πέσει δραματικά το τελευταίο διάστημα, ως αντανάκλαση των αποφάσεων που πήρε και οι οποίες συνεπάγονται σκληρά μέτρα λιτότητας για τον περισσότερο κόσμο.

«Σε όλες τις δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η διαφορά ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία είναι μικρή και δεν έχει καμία σχέση με την εικόνα που είχαν τα δύο κόμματα πριν από λίγους μήνες», υπογραμμίζεται.

«Ανώτερος διπλωμάτης της ΕΕ λέει πως θα ήταν απόλυτα καταστροφικό για την ελληνική οικονομία αν μέσα σε αυτό το πλαίσιο οδηγηθούν τα πράγματα σε νέες εκλογές. Ο κίνδυνος να πάνε πίσω οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις είναι κάτι παραπάνω από φανερός. «Ο κρατικός προϋπολογισμός είναι ήδη εκτός ελέγχου. Η ΕΕ έλαβε μια απόφαση να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ, αλλά το μέλλον της παραμένει επισφαλές. Η οικονομία αργοπεθαίνει. Η πολιτική σταθερότητα, τουλάχιστον, είναι ζωτικής σημασίας», αναφέρει ο εν λόγω διπλωμάτης», γράφει η Guardian.

Το άρθρο αναφέρει πως το πλεονέκτημα του Τσίπρα εξακολουθεί να είναι η ηλικία του ενώ προσθέτει πως μπορεί το πρόγραμμα που συμφώνησε να είναι όντως σκληρό, αλλά κράτησε την Ελλάδα εντός της Ευρωζώνης