current views are: 6

1 Σεπτεμβρίου 2015
Δημοσίευση07:34

Οι επικρατέστεροι των ψηφοδελτίων Επικρατείας- Πυρετός στα κομματικά επιτελεία

Τα ψηφοδέλτια επικρατείας των κομμάτων αποτελούν πάντα τη ναυαρχίδα της εκλογικής μάχης. 
 

Δημοσίευση 07:34’
αρθρο-newpost

Τα ψηφοδέλτια επικρατείας των κομμάτων αποτελούν πάντα τη ναυαρχίδα της εκλογικής μάχης. 
 

Τα ψηφοδέλτια επικρατείας των κομμάτων αποτελούν πάντα τη ναυαρχίδα της εκλογικής μάχης και οδηγούν σε 12 θέσεις, που μοιράζονται σε όλα τα κόμματα,  στο κοινοβούλιο. 
 
Πρόσωπα που κρίνονται αξιόλογα, με διακρίσεις και αναγνώριση στον χώρο τους φιγουράρουν συνήθως στις πρώτες και εκλόγιμες θέσεις των ψηφοδελτίων Επικρατείας ενώ η τελευταία θέση του ψηφοδελτίου αυτού αναφέρεται ως τιμητική και δίνεται συνήθως σε ανθρώπους ευρείας αποδοχής που με τον τρόπο αυτό θέλουν να εκφράσουν τη στήριξή τους στο κόμμα. 
 
Η κατάρτιση των ψηφοδελτίων για τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, αποτελεί δύσκολο σταυρόλεξο για τους επιτελείς των κομμάτων, μιας και αυτές πραγματοποιούνται με λίστα. Αυτό σημαίνει πως η κατάρτιση της σειράς των υποψηφιοτήτων πρέπει να μελετηθεί τόσο ώστε να διατηρηθούν οι ισορροπίες εντός αλλά και εκτός του κόμματος. 
 
Τα ψηφοδέλτια Επικρατείας ανακοινώνονται συνήθως τελευταία και σχεδόν πάντα περιέχουν εκπλήξεις
 
Στον ΣΥΡΙΖΑ πολλά είναι τα ονόματα για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας χωρίς όμως κάποια από αυτά να έχει «κλειδώσει». Ένας εκ των επικρατέστερων είναι ο Νίκος Κοτζιάς, υπουργός εξωτερικών στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αν δεν βρεθεί στο Επικρατείας θα βρεθεί σε εκλόγιμη θέση στη Β΄Αθήνας. 
 
Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τόσκας αλλά και ο ξάδελφος του πρωην πρωθυπουργού Γιώργος Τσίπρας ενδέχεται να τοποθετηθούν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος. 
 
Στη Νέα Δημοκρατία φαίνεται πως η πρόταση του προέδρου της ώστε να ενταχθούν στο Επικρατείας υποψήφιοι και από άλλους χώρους δεν γίνεται αποδεκτή. Όπως όλα δείχνουν η ΝΔ δεν θα προχωρήσει σε θεαματικές αλλαγές στα ψηφοδέλτιά της με το Επικρατείας πάντως να παραμένει προσωπική υπόθεση του προέδρου. 
 
Το ΠΑΣΟΚ μετά τη συμφωνία για συμπόρευση με τη ΔΗΜΑΡ-ή έστω ένα μέρος της ανακοίνωσε πως επικεφαλής του Επικρατείας του θα τεθεί ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος. 
 
Από τις εκλογές του Ιανουαρίου από τον ΣΥΡΙΖΑ με το Επικρατείας εξελέγησαν οι: Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, Ράνια Αντωνοπούλου, Πάνος Σκουρλέτης, Νίκος Τόσκας και Αγλαΐα Κυρίτση. 

Από τη ΝΔ: Θεόδωρος Φορτσάκης, Δημήτρης Σταμάτης, Νίκη Κεραμέως, Βασίλης Οικονόμου. 

Από τη ΧΑ: Χρήστος Παππάς.

Από το Ποτάμι ο Παναγιώτης Καρκατσούλης και από το ΚΚΕ η Αλέκα Παπαρήγα. 

Βουλευτή Επικρατείας δεν είχαν εκλέξει οι ΑΝΕΛ και το ΠΑΣΟΚ. 


σχετικα αρθρα