Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η Ντόρα Μπακογιάννη από τον ΣΚΑΙ, τονίζοντας ότι «δεν αντέχει και θέλει να δραπετεύσει από τις ευθύνες του», ενώ σε σχέση με το μεταναστευτικό υπογράμμισε ότι είναι υποχρέωση η αλληλεγγύη. 

Συμφωνα με την κ. Μπακογιάννη:

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση έχει υποχρέωση να αντιμετωπίσει καυτά ζητήματα, όπως αυτό του 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση και το θέμα των κενών στα σχολεία, που δημιούργησαν οι χαριστικές αποσπάσεις.

Την ίδια στιγμή, πρότεινε στον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών να καλέσει τους εκπροσώπους όλων των κομμάτων για να βρεθεί μια λύση με τον ΦΠΑ στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια και να μη μπει, όπως τόνισε, η παιδεία σε περιπέτειες. Χαρακτήρισε, δε, την απόφαση, κίνηση πανικού. 

Αναφορικά με το ζήτημα της μετανάστευσης είπε ότι δεν είναι επιλογή, αλλά υποχρέωση η αλληλεγγύη. 

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά:

Η μόνη που μίλησε περί αναστολής της συνθήκης του Δουβλίνου 2 είναι η Γερμανία. Όλοι οι υπόλοιποι κάνουν τις πάπιες. 

Η κ. Μπακογιάννη, επίσης, σημείωσε πως το πρόβλημα της μετανάστευσης είναι διττό: 

Από τη μια η απόλυτη ανικανότητα της ελληνικής πλευράς να δημιουργήσει δομή διαχείρισης της κρίσης και να χρηματοδοτηθεί η δομή από την Ευρώπη, και από την άλλη η στάση της Ευρώπης απέναντι σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα. Το πρόβλημα δεν μπορεί να το διαχειριστεί η Ελλάδα, η Ιταλία και η Κύπρος. Δεν είναι δυνατόν όλη η Ευρώπη να παρακολουθεί ένα εκατομμύριο πρόσφυγες από την Τουρκία να έρχονται στην χώρα μας. 

Σε σχέση με τις εκλογές και το σχόλιο του Νίκου Παππά ότι δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να μην γίνουν επαναληπτικές εκλογές, εάν δεν πετύχει την αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ η κ. Μπακογιάννη υπογράμμισε: 

Ο κ. Παππάς το λέει αυτό στην προσπάθειά του να εκβιάσει τη ψήφο των Ελλήνων, οι οποίοι θα πουν “για όνομα του Θεού, όχι άλλες εκλογές, ας ψηφίσουμε το ΣΥΡΙΖΑ”. Σκεπτόμενη όμως, με το μαξιλάρι μου, όπως έλεγε ο Χαρίλαος κύριες Πορτοσάλτε, βεβαιώνεται η άποψή μου ότι ο κ. Τσίπρας θέλει να χάσει τις εκλογές. Θέλει να δραπετεύσει από τις ευθύνες του και κάνει ότι μπορεί προς αυτή την κατεύθυνση. Ο άνθρωπος δεν θέλει. Δεν μπορεί. Δεν αντέχει. Έτσι για να το πω ευγενικά. Και ο κ. Παππάς γιατί είναι ένας έξυπνος άνθρωπος, καθώς δεν κάνεις τέτοια δήλωση αν δεν την έχεις σκεφτεί, γνωρίζοντάς το αυτό, κάνει ότι μπορεί για να βεβαιωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αξιωματική αντιπολίτευση και χωρίς ευθύνες. Και θα με θυμηθείτε, εδώ είμαστε, εδώ θα είμαστε να τα ξαναπούμε ότι φοβούμαι ότι αυτή θα είναι η ανάγνωση κι όχι η πρώτη.

Τέλος, για τον Αλέξη Τσίπρα η βουλευτής της ΝΔ ανέφερε πως θέλει να χάσει τις εκλογές, να δραπετεύσει από τις ευθύνες του, δεν αντέχει...