Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς 

Ξεκάθαρη θέση στη μάχη για το παλιό και το νέο πήρε από την Πάτρα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ξεκινώντας επί της ουσίας την επιχείρηση αποδόμησης του βασικού επιχειρήματος που επικαλείται ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να πείσει τους ψηφοφόρους να τον επιλέξουν για δεύτερη φόρα μέσα σε 7 μήνες. 

"Πρόοδος δεν σημαίνει ότι κάθε τι το καινούριο είναι σωστό, πρόοδος είναι να συνδυάσουμε το παλιό με το καινούριο, τον πολιτισμό με την ευρωπαϊκή προοπτική, την παράδοση με τις νέες τεχνολογίες", σημείωσε. "Προοδευτικό είναι να έχουμε κοινωνική πολιτική, πρόσθεσε υπενθυμίζοντας ότι η κεντροδεξιά παράταξη ήταν αυτή που ίδρυσε το ΙΚΑ, τον ΟΓΑ και τους υπόλοιπους Οργανισμούς Κοινωνικής ασφάλισης. 

Μάλιστα ο κ. Μεϊμαράκης στη διαμάχη για το παλιό και το νέο, βγάζει μπροστά και το θέμα της συναίνεσης και της συνεννόησης που είναι απαραίτητη για να επανέλθει η σταθερότητα στη χώρα. "Είμαστε η πολιτική δύναμη που υπηρετεί την ενότητα των Ελλήνων, είναι είμαστε δύναμη ενότητας, άλλοι είναι αυτοί που διχάζουν και μετά μιλάνε για το παλιό και νέο", τόνισε.

Στο πλαίσιο αυτό και στις επόμενες ομιλίες του, όπως και σε αυτή μπροστά από το ιστορικό, για τη ΝΔ, κτήριο στον αριθμό 18, της Ρηγίλλης, στόχος του είναι να στέλνει ένα συγκεκριμένο, στοχευμένο μήνυμα προς τους πολίτες προκειμένου να μην επιλέξουν την αποχή και την ψήφο διαμαρτυρίας σε ακραία ή γραφικά κόμματα. Το μήνυμα αυτό, αφορά την ανάγκη για σταθερή κυβέρνηση, μετά τις 20 Σεπτεμβρίου.

"Ο τύπος κάθε τρεις μήνες κάνει εκλογές", είπε για τον Αλέξη Τσίπρα, "εγώ ζήτω εντολή για σταθερή κυβέρνηση τετραετίας", τόνισε. Στο στόχαστρο του κ. Μεϊμαράκη μπήκαν και τα περί "αριστερής μελαγχολίας" του κ. Τσίπρα. "Άκουσα χθες για αριστερή μελαγχολία. Είναι αριστερή και δεξιά η μελαγχολία; Δεν κατάλαβε ότι έφερε μελαγχολία σε όλους τους Έλληνες; Εμείς θέλουμε μετά τις 20 Σεπτεμβρίου να φέρουμε ξανά το χαμόγελο" σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στη προεκλογική στρατηγική των στελεχών της ΝΔ, περιλαμβάνεται και ανάδειξη στο μυαλό των πολιτών της κεντροδεξιάς παράταξης ως της μονής υπεύθυνης πολιτικής δύναμης που ακόμη και στην προεκλογική περίοδο δίνει λύσεις στα προβλήματα που δημιούργησε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Έτσι ο κ. Μεϊμαράκης από την Αιτωλοακαρνανία και την Πάτρα, απέναντι στον κ. Τσίπρα, που "αντί να σκίσει μνημόνιο και να εφαρμόσει πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, έσκισε πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, εφάρμοσε μνημόνιο και έσκισε τους Έλληνες. Έβαλε το χέρι στην τσέπη μας", όπως είπε από την Πάτρα, προανήγγειλε ότι αν την επόμενη των εκλογών υπάρχει κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ, οι φόροι στους αγρότες δεν θα περάσουν και κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ "να μην τολμήσει να εμποδίσει την ΠΝΠ που παίρνει πίσω τον ΦΠΑ 23% για την ιδιωτική εκπαίδευση.

Στη ΝΔ τονίζουν ιδιαίτερα το γεγονός ότι το «πάγωμα» του 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση προήλθε μετά τις συντονισμένες προσπάθειες που έγιναν από την Συγγρού, δίνοντας μάλιστα στην δημοσιότητα τις πρωτοβουλίες που πήραν οι κύριοι Φορτσάκης και Σταϊκούρας αλλά και η ευρωβουλευτής Μ. Σπυράκη. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μεϊμαράκης, θα μεταβεί την επόμενη Τρίτη και Τετάρτη στο Στρασβούργο όπου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 

Κατά την παραμονή του στη γαλλική πόλη θα απευθύνει χαιρετισμό στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και θα ενημερώσει τους Ευρωπαίους συμμάχους της Νέας Δημοκρατίας για τα οικονομικά ζητήματα, για τα προβλήματα απορρόφησης του ΕΣΠΑ και το σοβαρό πρόβλημα της μετανάστευσης, που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Επίσης, ο κ. Μεϊμαράκης θα συναντηθεί με τον Jean Claude Juncker, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος  και τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ.