Την πεποίθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει την αυτοδυναμία εξέφρασε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της στον 9,84, προσθέτοντας, επίσης ότι η «ΝΔ επιλέγει να γυρίσει στα παλιά της γραφεία, με παλιές νοοτροπίες».

Σύμφωνα με την κ. Γεροβασίλη:

Ο κ. Μεϊμαράκης με θράσος και ψέματα μίλησε για σταματημένα έργα στην Ιονία Οδό. 'Ολα τα μεγάλα και σταματημένα έργα έχουν τη σφραγίδα της ΝΔ. Είναι προκλητικό ο κ. Μεϊμαράκης να μιλά γι' αυτά.

Η εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος αναφέρθηκε στην υποθαλάσσια αρτηρία Θεσσαλονίκης, το Μετρό της Θεσσαλονίκης, «έργα κόστους και με ρήτρες εκατοντάδων εκατομμυρίων» που, όπως είπε, «είναι σταματημένα ή μη εκτελεσμένα». 

Σε σχέση με την Ιονία Οδό, η κυρία Γεροβασίλη υποστήριξε ότι είναι ένα έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη με χρηματοδοτήσεις που εξασφάλισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως τόνισε:

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει την αυτοδυναμία. Δεν θα επιτρέψουμε, στο βαθμό που ο ελληνικός λαός θα μας εμπιστευθεί, να γυρίσουμε στα παλιά. Είμαστε κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και παλεύουμε μέσα στην ΕΕ.

Σχετικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες, η κ. Γεροβασίλη ξεκαθάρισε πως «οι συνεργασίες γίνονται επί προγραμματικών θέσεων κοινώς αποδεκτών» τονίζοντας πως «δεν βάζουμε την ιδεολογική μας καθαρότητα πάνω από όλα, αλλά τις ανάγκες του ελληνικού λαού.

Το θέμα των συνεργασιών ανάγεται σε μείζον στις συζητήσεις, κυρίως από αυτούς που ήδη έχουν αποδεχτεί την ήττα τους. Εμείς δεν έχουμε αποδεχτεί ήττα στις εκλογές. Εμείς πιστεύουμε ότι θα είμαστε νικητές σε αυτές τις εκλογές και διεκδικούμε ως εφικτό στόχο την αυτοδυναμία. Οι θέσεις μας και οι προτάσεις μας είναι και προεκλογικές και μετεκλογικές» και τόνισε ότι «πρέπει να εφαρμοστεί η συμφωνία, παλεύοντας το μεγάλο ζήτημα, που είναι το χρέος, για να δοθεί ανάσα για το μέλλον και «ταυτοχρόνως διεκδικούμε και αυτά τα οποία καταθέτουμε στον προεκλογικό διάλογο».

Η κ. Γεροβασίλη αναφέρθηκε και στο ζήτημα των πλειστηριασμών:

Από χθες έχουμε βάλει το ερώτημα τι θα κάνει η ΝΔ όσον αφορά τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας. Έχουμε βάλει προγραμματικά ερωτήματα επί των οποίων δεν παίρνουμε απαντήσεις.