current views are: 3

1 Σεπτεμβρίου 2015
Δημοσίευση12:28

Συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ μετά τις εκλογές βλέπει ο Λαφαζάνης

Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Νέας Δημοκρατίας βλέπει ως πιθανότερο μετεκλογικό σενάριο ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Δημοσίευση 12:28’
αρθρο-newpost

Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Νέας Δημοκρατίας βλέπει ως πιθανότερο μετεκλογικό σενάριο ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝέας Δημοκρατίας βλέπει ως πιθανότερο μετεκλογικό σενάριο ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Μιλώντας στον Real Fm, ο κ. Λαφαζάνης ανέφερε ότι «δεν ξέρω αν θα γίνει ακριβώς όπως στη Γερμανία ή μια καρικατούρα της συνεργασίας που έγινε στη Γερμανία ή κάτι διαφορετικό ως συνεργασίες, η ουσία είναι ότι τα κόμματα της νέας μνημονιακής συναίνεσης θα συγκυβερνήσουν, δεν μπορώ να πω, αυτήν την στιγμή, σε ποιες παραλλαγές στην επόμενη Βουλή».

Και πρόσθεσε:

Βλέπω περισσότερη πιθανή τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ στη βάση εφαρμογής του τρίτου μνημονίου. Ολα αυτά τα κόμματα της μνημονιακής συναίνεσης, ο εναπομείναντας ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι έχουν έναν κοινό μετεκλογικό προσανατολισμό, το τρίτο μνημόνιο και την εφαρμογή του.

Στο ερώτημα αν, μιλώντας για συγκρότηση νέου νομίσματος, μιλάει και για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ενωση ή μόνο από την Ευρωζώνη, ο πρώην υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης είπε ότι «αυτό το αντιδραστικό μόρφωμα, η Ε.Ε., πλέον λέει πάρα πολλά που είναι ολοκληρωτικά και αντιδημοκρατικά. Δυστυχώς η Ευρωζώνη και η Ε.Ε, με την πορεία που ακολουθούν, τείνουν να ακυρώσουν κάθε ίχνος δημοκρατίας».

Σύμφωνα με τον ίδιο «αυτό που λένε οι ευρωπαϊκοί κατεστημένοι κύκλοι ότι έξοδος από την Ευρωζώνη είναι και έξοδος και από την Ε.Ε. δεν ισχύει, διότι είναι αρκετές οι χώρες που δεν είναι στο ευρώ και είναι στην Ε.Ε. Αρα, μπορείς να φύγεις από την Ευρωζώνη και να συνεχίζεις να παραμένεις στην Ε.Ε. Εμείς δεν θέτουμε θέμα αποδέσμευσης από την ΕΕ, αλλά θέτουμε θέμα μετ΄επιτάσεως ριζικής αλλαγής των ασκούμενων νεοφιλελεύθερων και άλλων επιλογών που έχει σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση». 

Ερωτηθείς γιατί η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε ανεξάρτητη – συνεργαζόμένη με το κόμμα του, ο κ. Λαφαζάνης, είπε:

Αυτή είναι η επιλογή της, αλίμονο. Σεβαστή απολύτως. Καθόλου δεν διαφωνεί. Ένθερμα υποστηρίζει τη Λαϊκή Ενότητα, θα συμπορευθούμε μαζί. 

Για τον Μανώλη Γλέζο, ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας ανέφερε πως «ελπίζω τις επόμενες μέρες να έχουμε θετική εξέλιξη και με τη στήριξή του» ενώ για τον Γιάνη Βαρουφάκη, τόνισε ότι «δεν έχει τεθεί θέμα συμμετοχής στα ψηφοδέλτια μας, προκειμένου να μετάσχει ενεργά στον προεκλογικό αγώνα».

Τέλος, για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Αλέξη Μητρόπουλο, σημείωσε πως «δεν νομίζω ότι υπάρχει τέτοιο θέμα και δεν έχει τεθεί τέτοιο θέμα».


σχετικα αρθρα