Τήρηση των κανόνων της ενημέρωσης ζητεί από την πρόεδρο του ΕΣΡ ο εκπρόσωπος Τύπου της Λαϊκής Ενότητας Κώστας Ήσυχος.

Κατά τη  συνάντηση που είχε με την πρόεδρο του ΕΣΡ, ο κ. Ήσυχος, κατέθεσε υπόμνημα της Λαϊκής Ενότητας, με το οποίο το κόμμα διαμαρτύρεται, για «ανισότιμο τρόπο προβολής των δραστηριοτήτων του κόμματος, και αήθεις συντονισμένες επιθέσεις από συγκεκριμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης».

Συγκεκριμένα, στο υπόμνημα αναφέρεται ότι, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANTENNA, στις 29-8-2015 «έλαβαν χώρα ανεπίτρεπτοι, βαρύτατοι δυσφημιστικοί και απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί σε βάρος του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Λαϊκής Ενότητας, κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη, παραβιάζοντας κατάφωρα τη συνταγματικά κατοχυρωμένη και προστατευόμενη αρχή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, αλλά και την υποχρέωση προστασίας του κύρους των κομμάτων.

Παράλληλα, σε μία σειρά ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, καθώς και στην ίδια τη Δημόσια Τηλεόραση, παρατηρείται έντονα το φαινόμενο της απουσίας εκπροσώπων της Λαϊκής Ενότητας από τα ενημερωτικά-πολιτικά πάνελ, στις ζώνες υψηλής ακροαματικότητας, πρακτική η οποία έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την αρχή της αναλογικής ισότητας, υπό ευρεία έννοια, και στερεί τελικά από τους πολίτες την ουσιαστική ενημέρωση σχετικά με τα ζητήματα για τα οποία θα κληθούν ν' αποφασίσουν με τη ψήφο τους την 20ή Σεπτεμβρίου 2015».

Επίσης, η Λαϊκή Ενότητα ζητά από το ΕΣΡ, «την αυστηρή τήρηση της οριοθέτησης του χρόνου που διατίθεται στα κόμματα, αλλά και στους υποψήφιους βουλευτές και την αναβάθμιση του ΕΣΡ».