Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο 19 μέρες πριν από τις κρίσιμες κάλπες της 20ης Σεπτεμβρίου, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη να διασταυρώνουν τα ξίφη τους.

Ο κ. Μεϊμαράκης μιλώντας το πρωί στο Mega κατηγόρησε, επίσης τον κ. Τσίπρα ότι συνεχίζει να λέει ψέματα στον κόσμο και πως επιθυμεί να την «κοπανήσει» αφού πρώτα «φέσωσε τους πολίτες με 90 δισ».

Και τόνισε:

Όταν λέει αυτοδύναμος που δεν μπορεί - και όταν λεει συνεργασία με ΑΝΕΛ και όχι με κανέναν άλλον - σημαίνει ότι μόνος του βγάζει τον εαυτό του από τη μέση. Λογικό είναι, 40 χρονών είναι, θα διερωτάται: Γιατί να εφαρμόσω εγώ τέτοια σκληρά μέτρα, θα βρούμε τον αυτοφωράκια, να τον βάλουμε μπροστά.

Λίγες ώρες αργότερα, από τα Χανιά ήρθε και η απάντηση του τέως πρωθυπουργού:

Και βλέπω κι τον υπηρεσιακό αρχηγό της ΝΔ, τον κ. Μεϊμαράκη, πότε να βγαίνει και να με κατηγορεί ότι θέλω να κλέψω την ψήφο του ελληνικού λαού για να παραμείνω στην εξουσία και πότε να βγαίνει να με κατηγορεί ότι θέλω να αποδράσω. Τι από τα δυο άραγε συμβαίνει, γιατί και τα δυο μαζί δεν γίνονται. Μία λέει το ένα και κωλυσιεργεί, προσπαθώντας να παίξει την παράταση στη διαδικασία και να πάνε πίσω οι εκλογές, μια λέει το άλλο.
Χθες, είπε το δεύτερο, για άλλη μια φορά. Και μάλιστα χρησιμοποίησε κι έναν όρο που τον ξέρουν καλά όσοι κυκλοφορούν τη νύχτα στα μαγαζιά που είναι παράνομα: οι ιδιοκτήτες, όταν έρχεται ο έλεγχος των αρχών, για να μην είναι οι ίδιοι και φάνε το πρόστιμο και διανυκτερεύσουν στο αστυνομικό τμήμα, βάζουν κάποιον άλλον στη θέση τους, τον λεγόμενο «αυτοφωράκια». Και λέει «με θέλει ο Τσίπρας για αυτοφωράκια». Προσέξτε, δεν τον θέλω εγώ ούτε για αυτοφωράκια ούτε για συνεργάτη. Οι «βαρώνοι» του κόμματός του τον θέλουν για αυτοφωράκια, αλλά αυτοφωράκιας ο Τσίπρας στις εκλογές, όχι αυτοφωράκιας της εξουσίας.

 

τηλεμαχίες των πολιτικών αρχηγών αναμένονται με πολλές μετωπικές συγκρούσεις...