Επίθεση στην «παρέα του Μαξίμου», όπως την αποκαλεί, εξαπέλυσε το Ποτάμι, με αφορμή τον ισχυρισμό , όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι συνηγόρησε να μοιραστούν μερικά εκατομμύρια στα κανάλια.

«Η παρέα του Μαξίμου» -όπως την αναφέρει ο Μ. Γλέζος-εδω και επτά μήνες παζαρεύει με τους καναλάρχες και τους εκδότες τη προβλή της και τώρα τελευταία τη διάσωσή της», υποστηρίζει το Ποτάμι στην ανακοίνωσή του και προσθέτει ότι «τα αποτελέσματα τα βλέπει όλος ο κόσμος και γελάει με τους ξαφνικούς λιβανωτούς που κάνουν διάφορα ΜΜΕ στον κ. Τσίπρα και τους συνεργατές του».

«Η θέση μας είναι σαφής. Δωρεάν διαφημιστικός χρόνος προβλέπεται από το νόμο. Τα κανάλια υποχρεώνται να τον παραχωρήσουν στα κόμματα , χωρίς συμψηφισμούς ή ανταλλάγματα. Η κατανομή όμως πρέπει να να υπολογιστεί ανάλογα με την ώρα προβολής και η αποτίμηση να γίνει με όρους διαφημιστικού χρόνου. ΄Αλλη είναι η τηλεθέαση στις 2 τα ξημερώματα κι άλλη στις 8 το βραδυ. Αυτό λοιπόν που ζητάμε είναι η δίκαιη κατανομή του δωρεάν χρόνου ανάμεσα στα κόμματα, χωρίς τις αλχημείες των μηχανορράφων του ΣΥΡΙΖΑ», επισημαίνει το Ποτάμι.