Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Μήνυμα ενότητας ενόψει των εκλογών έστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης με την ομιλία του στα ιστορικά γραφεία του κόμματος, στην οδό Ρηγίλλης.

«Το παλιό με το νέο θέλουμε να πηγαίνει μαζί. Εμείς είμαστε και το νέο και το παλιό μαζί και μπορούμε να εγγυηθούμε το μέλλον της χώρας προς τα εμπρός. Ενώνουμε γενιές. Δεν θέλουμε να διχάζονται οι γενιές» ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης.

«Είμαστε στη Ρηγίλλης 18, από όπου ξεκίνησε την πορεία της η μεγάλη δημοκρατική ευρωπαϊκή παράταξη. Γελάσαμε, κλάψαμε αλλα ήμασταν όλοι μαζί. Δουλέψαμε με γνώμονα τις ανάγκες των πολιτων, ενώσαμε απόψεις τάσεις ιδέες. Αυτό το κτίριο, τόπος σύζευξης γενεών, πολιτικών, ιδεών, εδώ είναι οι ρίζες μας. Για όλους εμάς που είμαστε εδώ, η ΝΔ ειναι κομμάτι της ζωής μας» είπε για το ιστορικό αρχηγείο του κόμματος.

Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι η ΝΔ είναι «το μεγάλο δημοκρατικό κόμμα που αποκλείει τα άκρα, τις ακρότητες. Είμαστε ενα κεντροδεξιό σύγχρονο κόμμα που εχει στο επίκεντρο του τον άνθρωπο» προσθέτοντας ότι «όλα τα μεγάλα προοδευτικά βήματα στον τόπο μας έγιναν από τη ΝΔ».

«Η ΝΔ είναι ένα αταλάντευτο προοδευτικό κόμμα» τόνισε. «Εμείς δεν θέλουμε σημαίες ευκαιρίας, έχουμε την ελληνική σημαία που κρατάμε ψηλά» τόνισε.

«Η Ελλάδα χρειάζεται εθνική προσπάθεια και σκληρή δουλειά από όλους. Χρειάζεται συνεργασίες, συνεννοήσεις, δεν είναι δυνατόν να έχουμε καθε έξι μήνες εκλογές» υπογράμμισε. «Η Ελλάδα χρειάζεται σταθερή κυβερνηση, όλων των Ελλήνων. Μέσα σε 6 χρόνια αλλάξαμε 7 πρωθυπουργούς και ευτυχώς η κυβερνηση Σαμαρά κράτησε 2,5 χρόνια. Ζητάμε εντολή για την επόμενη τετραετία, ώστε να προχωρήσει ο τόπος μπροστά» τόνισε.

«Η ΝΔ παλεύει για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες,  απευθυνόμαστε σε όλους, να σκεφτούν και να κρίνουν πριν πάνε στην κάλπη, να μην πάνε σε αποχή, σε τιμωρητική ψήφο. Μπορουμε και πρέπει, η ψήφος να πάει στη ΝΔ» είπε προσθέτοντας:

Άμεσος στόχος είναι αποκατάσταση εμπιστοσύνης που έριξε η προηγούμενη κυβέρνηση, γι' αυτό δεν θα αναφέρω ούτε το όνομα του πρώην πρωθυπουργού.

«Ελάτε μαζί μας, να συναντηθούμε στο σταυροδρόμι που οδηγεί στην ανάπτυξη» ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης, λέγοντας ότι θα πρέπει να διώξουμε την εθνική μελαγχολία.

Κεντρικό σύνθημα της εκδήλωσης ήταν η «Ελλάδα μπροστά», ενώ μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς. «Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τους αρχηγούς μας, τον Κώστα Καραμανλή που είναι εδώ μαζί μας, τον φίλο μας πρώην πρωθυπουργό που κράτησε Ελλάδα όρθια» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης.