«Δώσαμε έναν αγώνα με βάθος ψυχής» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από τα Ανώγεια της Κρήτης, σημειώνοντας πως η απερχόμενη κυβέρνηση βρέθηκε «με το πιστόλι στον κρόταφο». 

«Δεν θα λυγίσουμε, θα τα καταφέρουμε» είπε  ο κ. Τσίπρας και σημείωσε πως «αυτός ο τόπος θα ξεπεράσει τις δυσκολίες». 

«Δώσαμε έναν αγώνα με βάθος ψυχής, για να αναδείξουμε το δίκαιο ενός λαού που υποφέρει από τις αμαρτίες άλλων. Αναδείξαμε ένα σημαντικό ρήγμα, πιστέψαμε στο δίκιο μας, και όταν βρεθήκαμε με το πιστόλι στον κρόταφο κάναμε την επιλογή να μην πέσουμε στην παγίδα, αλλά να μείνουμε όρθιοι. Κάναμε έναν συμβιβασμό για να συνεχίσουμε να παλεύουμε» είπε και συνέχισε: 

Είμαστε περήφανοι που δώσαμε αυτή τη μάχη, όλους αυτούς τους μήνες. Πήραμε αυτή τη δύσκολη επιλογή, να μην οδηγήσουμε τον τόπο σε μία μαζική και εθνική καταστροφή. Πριν από επτά μήνες, είχαν ετοιμάσει ένα σχέδιο γιατί έβλεπαν ότι ο πόθος ενός λαού να σταματήσει να βρίσκεται σε ομηρία δεν είχε σταματηθεί. 

Όπως κατήγγειλε, κάποιοι σχέδιαζαν να πάνε στην κάλπη νωρίτερα, επισπεύδοντας την προεδρική εκλογή, με στόχο μέσα στον Φλεβάρη να κλείσουν τις τράπεζες, «ώστε να υποχρεωθούμε σε υποχώρηση».

«Δεν ζητήσαμε εμείς τις εκλογές για να ξεφύγουμε» είπε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε: 

Θέλουμε την σύμφωνη γνώμη των πολιτών, του λαού για όλες τις προσπάθειες που ξεκινήσαμε και θέλουμε να ολοκληρώσουμε, ώστε να οικοδομήσουμε μια νέα Ελλάδα, χωρίς τον φόβο των μνημονίων. Αγωνιστήκαμε, είπε ο κ. Τσίπρας και παλέψαμε τόσο που φοβήθηκαν για όλα όσα είμαστε ικανοί. (...) Θα ξαναγυρίσουμε στο Μαξίμου για να μείνουμε για πολλά χρόνια και όλοι μαζί να φτιάξουμε ένα οργανωμένο κράτος με δομή, υπηρεσίες, ένα κράτος που θα βοηθήσει όλους εκείνους που προσπαθούν τίμια.

Προτεραιότητά μας, ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κόσμος που αν δεν υπήρχαν οι εξελίξεις αυτές έχουμε έτοιμο νομοσχέδιο το οποίο θα καταθέταμε το επόμενο διάστημα. Νομοσχέδιο που βοηθάει τους αγρότες και κτηνοτρόφους όχι να είναι επαίτες, αλλά να επιβραβεύονται και να αμείβονται για τον μόχθο τους με μια πολιτεία αρωγό στις προσπάθειές τους είπε ακόμα.